ГоловнаНовиниУкраїна - Вірменія 3:0. Андрій П'ятов рекордом завершує кар'єру у національній команді

Україна – Вірменія 3:0. Андрій П’ятов рекордом завершує кар’єру у національній команді

У польській Лодзі підопічні Олександра Петракова здобули впевнену перемогу над командою Вірменії.

Три дні тому синьо-жовті розпочали свій шлях у Лізі націй із перемоги над Ірландією в Дубліні (1:0). Тепер же збірна України проводила перший домашній матч у групі 1 і через російське вторгнення змушена була приймати Вірменію в Лодзі. Попри це, чимало українських та польських уболівальників зібралося на стадіоні ЛКС із синьо-жовтими прапорами.

Фото члена АСЖУ Євгена Кравса

Порівняно з попередньою грою в стартовому складі залишилися тільки Сидорчук, Шапаренко й Мудрик. Місце у воротах зайняв 37-річний Пятов, для якого це був 102-й та останній поєдинок за головну команду країни. Зазначимо, що допомогти нашій збірній не могли Бущан і Степаненко, які через травми вже вирушили додому. У зв’язку з проблемами зі здоров’ям не потрапили до заявки Соболь і Сирота, із тієї самої причини не зміг вийти в «основі» Ярмоленко.

Фото члена АСЖУ вгена Кравса

Українці з початку матчу заволоділи м’ячем і грали гостріше, тоді як вірмени, максимально притиснувшись до власного штрафного, сподівалися на контратаки й закидання вперед. На 7-й хвилині після класної комбінації за участі Зінченка та Мудрика міг забивати Яремчук, але з кількох метрів пробив у голкіпера. Згодом гості відповіли неточним ударом Бабаяна.

У середині першого тайму синьо-жовті відзначилися дальніми ударами — Маліновський пробив над поперечиною, а зі спробою Циганкова не без проблем упорався Юрченко. Незадовго до перерви поруч зі стійкою пробив Шапаренко. У решті ж випадків нашій команді, аби акцентовано завершити свої атаки, чогось не вистачало.

Фото члена АСЖУ Євгена Кравса

На початку другого тайму Пятов вчасно підставив ногу й завадив Оганесяну здійснити небезпечний простріл. Після цього на авансцену вийшов Маліновський, якому знадобилося декілька ударів для пристрілки, щоб на 61-й хвилині таки відправити м’яч у сітку. Караваєв здорово підключився й віддав пас, Яремчук пропустив, а Руслан завершив класним ударом. 1:0.

Згодом Забарний ледь не зробив подарунок вірменам, але Пятов встиг вибити м’яч із лінії після невдалого рикошету від захисника. Коли гості почали частіше атакувати й підтискати, синьо-жовті дуже вчасно забили вдруге. На 77-й хвилині Удо перервав передачу Караваєва з флангу, але м’яч знову опинився в Олександра, який пробив Юрченка ударом із лівої – 2:0.

Фото члена АСЖУ Євгена Кравса

На цьому наші хлопці не зупинилися й довели рахунок до розгромного. На 84-й хвилині після закидання від Забарного із глибини Монрой вибив м’яч точно на ногу Миколенку, від якого той влетів у сітку. Дебютний гол Віталія за національну команду, і — 3:0.

Фото члена АСЖУ Євгена Кравса

Після гри хлопці зібралися у центрі поля навколо капітана Андрія П’ятова, який сказав усьому стадіону та, зрештою, всім українцям, які дивилися цей матч у прямому ефірі, свої прощальні слова у формі гравця національної команди. Андрій сказав, що завжди почував себе у збірній, як у родині, а тепер буде найпалкішим вболівальником синьо-жовтою дружини, спостерігаючи за її успіхами збоку. Після цього збірники гуртом підкинули капітана кілька разів над газоном стадіону LKS, що стало яскравим сивмолом завершення видатної кар’єри воротаря номер 1, який відіграв свій 47-ий матч у кар’єрі “на нуль”, перевершивши попереднє досягнення нинішнього тренера національної команди Олександра Шовковського.

Фото члена АСЖУ Євгена Кравса

Таким чином, підопічні Олександра Петракова зуміли підібрати ключі до насиченої оборони вірменів, забивши три м’ячі, а Пятов у знаковому для себе поєдинку зберіг свої ворота на замку. Далі на синьо-жовтих очікує наступний домашній матч Ліги націй, проти Ірландії, який пройде в Лодзі 14 червня.

Ліга націй. Дивізіон В. Група 1

04.06.2022

Вірменія — Ірландія — 1:0

08.06.2022

Ірландія — Україна — 0:1

Шотландія — Вірменія — 2:0

11.06.2022

Україна — Вірменія — 3:0 (0:0)

Голи: Маліновський (61), Караваєв (77), Миколенко (84).

Україна: Пятов (к), Зінченко (Миколенко, 77), Матвієнко, Забарний, Караваєв, Шапаренко (Піхальонок, 70), Сидорчук (Ігнатенко, 84), Маліновський, Мудрик (Зубков, 78), Циганков, Яремчук (Довбик, 70).

Запасні: Лунін, Різник, Бондар, Качараба, Попов, Ярмоленко, Сікан.

Тренер: Олександр Петраков.

Вірменія: Юрченко, Монрой, Восканян, Байрамян (Бічахчян, 55), Бабаян (Адамян, 55), Барсегян (Арутюнян, 66), Оганесян (к), Мкоян, Удо, Дашян (Малакян, 80), С. Мкртчян.

Запасні: Бучнев, Бегларян, Ароян, Григорян, Ангуло, Маргарян, Серобян, Р. Мкртчян.

Тренер: Хоакін Капаррос.

Арбітр: Данієль Стефанський (Польща).

Попереджені: Забарний (45+2), Зінченко (66), Матвієнко (87) — Бабаян (45+2), Байрамян (52), Адамян (89), Восканян (90).

11 червня. Лодзь. Стадіон ЛКС.

Ірландія — Шотландія 19.00

Популярні новини