ГоловнаНовиниУкраїна б'є ворогів, торуючи собі шлях в Європу, а росіян та білорусів...

Україна б’є ворогів, торуючи собі шлях в Європу, а росіян та білорусів викинули з міжнародних змагань

Шостий день війни. Мужність і героїзм української нації, яка хоробро протистоїть навалі рашистської орди, котру інакше, як орками й нелюдами не можливо назвати, вражає увесь світ. Програючи у бойовому протистоянні нашим військам, здичавілі загарбники скеровують ракети на мирні квартали, вбиваючи звичайних людей, серед яких чимало дітей. Горе, яке несе в Україну звихнений диктатор-карлик путін, шокує і не вкладається у голові. Але українці продовжують стояти непохитно на захисті своєї землі і не віддають ворогу ані клаптика!

Євросоюз відчиняє двері Україні

У той час, як Україна продовжує відстоювати свою Свободу та Незалежність разом з безпекою усього світу, Європейський Союз приймає заявку України на вступ до EU та переважною більшістю голосів надає нам статус кандидата цієї організації, а Європарламент, стоячи, вітає виступ Президента України Володимира Зеленського.

Standing ovations Володимиру Зеленському від Європарламенту

До України продовжує надходити фінансова допомога, яка дедалі більше набуває гуманітарного характеру. Під кінець дня УЄФА повідомляє про виділення одного мільйона євро для дітей України, які постраждали після вторгнення до нашої країни Росії. Крім того, УЄФА виділить гроші для дітей-біженців з України.

Окупантів викидають з усіх змагань

Після резолюції Міжнародного олімпійського комітету, який рекомендував міжнародним спортивним федераціям та організаторам спортивних заходів не запрошувати та не дозволяти російським та білоруським спортсменам та офіційним особам брати участь у міжнародних змаганнях, окупантів та їхніх пособників викидають з кола учасників одна організація за одною.

Слідом за рішенням Міжнародної федерації хокею, яка відсторонила росію та білорусь від участі у міжнародних матчах на невизначений термін, й Міжнародний союз ковзанярів офіційно оголосив про усунення фігуристів з росії та білорусі від чемпіонатів, що проходять під його егідою: «ISU знову заявляє про свою солідарність із усіма, кого торкнувся конфлікт в Україні, і наші думки звернені до всього українського народу та країни… Рада оцінить можливості оперативної гуманітарної допомоги українським членам ISU».

Всесвітня легкоатлетична рада відсторонила від участі усіх спортсменів, допоміжного персоналу та офіційних осіб з росії та білорусі у заходах Всесвітньої легкоатлетичної серії, які відбудуться у найближчому майбутньому з негайним набуттям чинності цього рішення. Це означає, що представники країн-окупантів пропустять чемпіонат світу з легкої атлетики в Орегоні, чемпіонат світу з легкої атлетики у приміщенні у Белграді та командний чемпіонат світу з спортивної ходьби у Маскате.

Крім цього, Міжнародна федерація волейболу (FIVB) офіційно скасувала проведення чемпіонату світу, який мав відбутися з 26 серпня по 11 вересня у росії. Раніше баскетбольна Євроліга призупинила участь усіх російських клубів у своїх змаганнях. Іноземні гравці й тренери залишають російські чемпіонати у футболі, баскетболі  та інших видах спорту.

Гучні протести іноземців у російському футболі

Доволі резонансно пролунали слова німецького тренера московського «Локомотива» Маркуса Гісдоля, який розірвав контракт з клубом, чітко заявивши про причини такого рішення: 

“Футбольний тренер для мене – найкраща робота у світі. Але я не можу працювати у країні, лідер якої несе відповідальність за загарбницьку війну в центрі Європи. Це не відповідає моїм цінностям, тому я негайно пішов у відставку з посади тренера московського «Локомотива». Я не можу перебувати на базі в Москві, тренувати гравців, вимагати від них професіоналізму, коли за кілька кілометрів дають накази, які приносять великі страждання цілому народу. Це моє особисте рішення, і я в цьому абсолютно переконаний”.

Розірвав контракт  і українець Андрій Воронін, який працював у тренерському штабі московського «Динамо», заявивши, що не може не виявити свою громадянську позицію «у час, коли країна, де він працює, знищує наші міста та стріляє у мирних людей» . Звичайно, велике питання, що було з громадянською позицією Вороніна, коли він раніше пішов працювати до клубу країни, яка вже вісім років перебуває у статусі окупанта, однак, принаймні, це рішення Андрія викликає схвальну реакцію.

Відреагував і лідер спортивного екіпірування  – компанія Adidas. Німецький мега-виробник спортивного одягу, який з 2008 року постачав російський футбольний союз, негайно припинив дію свого контракт з рфс. Adidas заявив, що може повністю припинити постачання своїх товарів на територію росії.

Питання: невже звичайні росіяни не чують і не бачать промовистих кроків іноземців, які відмовляються працювати в їхній країні, щоби почати розуміти, що є розходження з картинкою, яку показуть їм пропагандистські ЗМІ?

Звернення Збірної України з футболу

Водночас українські атлети продовжують звертати увагу світового суспільства на безчинства російських окупантів під керівництвом путіна. Гравці Збірної України з футболу, які напередодні створили фонд підтримки Української Армії і вже спільно зібрали 600 тисяч євро, записали ролик-звернення до світової футбольної спільноти із закликом припинити війну.

Окремо звернення у соцмережах зробив екс-гравець національної команди Микола Морозюк, котрий зараз виступає в одеському «Чорноморці», а попередні два роки захищав кольори турецького «Різеспора». Саме із закликом про підтримку до мешканців Туреччини й звернувся Микола:

«Одного разу в складні часи для Туреччини мені випав шанс підтримати турецьку армію, як і весь турецький народ. За це фото я отримував величезну кількість погроз від російської аудиторії. Але я гордився тим крихітним вчинком для своєї другої батьківщини і народу, який назавжди буде займати особливе місце в моєму серці. Сьогодні на моїй рідній землі війна, де на землях моєї незалежної України вбивають людей, жінок, дітей, гинуть невинні, руйнуються великі міста, літають ракети, і все тому, що нелюд, якого ви називали шайтан, хоче знищити український народ.

Я прошу на колінах кожного жителя могутньої Туреччини. Знаю, як ви любите Україну. Від Стамбула до Ерзурума, від Анкари до Хатая, від Анталії до Адани, від Сіваса до мого рідного Різе. Дайте хоча б крихітний шанс моєму народу і мені зустріти свою сім’ю. Вірю в те, що Туреччина стане жовто-блакитною”, – написав Морозюк.

Нелюдські злочини російських агресорів призводять до вкрай емоційної реакції українців. Збірник України Віталій Миколенко не добирав слів, звертаючись до гравця рфс Артема Дзюби, який жодним чином не відреагував на численні вбивства, які чинить російська армія.

Футбольний клуб «Динамо» (Київ) вирішив звернутися до російських окупантів використавши фразу, що вже стала яскравим афоризмом української визвольної боротьби і однозначно увійде в   історію:

«Російські солдати! Якщо на території України справді існують «бандерівці» та інші вигадані персонажі хворим на пропагандистську уяву, то це 100% всього населення України. Звільняти нема кого, розвертайтеся і йдіть нах*й!  Україна – країна вільних людей!»

Польський захисник «Динамо»  Томаш Кендзьора у себе в Інстаграмі максимально різко розкритикував екс-гравця збірної Росії Дмитра Тарасова

Український боксер Олександр Усик у своєму Instagram показав дії окупаційних сил Росії, які обстріляли центр Харкова.

Це російська бомба», – написав Усик.

Продовжують тиск на міжнародні тенісні федерації українські тенісистки. Після відмови першої ракетки України Еліни Свівтоліної грати з тенісистками росії та білорусі, Марта Костюк зробиоа свою  заяву про вторгнення Росії до України.  

«Ми, українські тенісистки, дуже здивовані та незадоволені відсутністю будь-якої реакції на ситуацію в нашій батьківщині. Особливо дивно спостерігати за цим, згадуючи, якою оперативною, адекватною та сміливою була позиція WTA у питаннях соціальної несправедливості та сексуальних домагань», – написала Марта у себе в Інстаграм.  

Костюк та інші українські тенісистки вимагають відмінити всі турніри WTA та ITF у Росії, а також заборонити російським командам носити національну символіку.

Ще один український атлет поповнив лави Української Армії. Бронзовий призер Олімпіади у Токіо Станіслав Горуна зробив це у день свого народження, записавши звернення до світу, закликавши усіх, хто хоче зробити йому подарунок на уродини, переказати кошти на підтримку Української Армії та згадати Україну у своїх постах у соцмережах. Stand with Ukraine – закликає Горуна.

 Україна продовжує боронити свою країну і захищати безпеку Європи та світу. Ми відчуваємо підтримку усього демократичного суспільства і знаємо, що Звитяга буде за нами! Ворог слабне і звивається в агонічних конвульсіях. Все буде – Україна!

Олександр Гливинський, президент АСЖУ

Популярні новини