ГоловнаНовиниЕліна Світоліна: світ має допомогти Україні

Еліна Світоліна: світ має допомогти Україні

Українська тенісистка Еліна Світоліна усіма силами намгається привернути увагу світу до проблем, яких зазнають українці під час широкомасштабного вторгнення загарбників з росії.

Сьогодні Еліна розмістила у соціальних мережах “Лист до моєї Батьківщини”, в якому висловила своє захоплення Україною та українським народом, подякувала за все, що дала їй Батькіщина та підкреслила відданість своїй нації та країні.

Лист моїй Батьківщині.

  • Зараз я далеко від тебе, далеко від моїх близьких, далеко від мого народу, але ще ніколи моє серце не було таким теплим і наповненим Твоєю енергією.
  • Важко уявити, яка Ти особлива. Ти сильна, красива та неповторна. Ти дала мені все, і я дорожу кожною частинкою Тебе: твоєю культурою, твоєю освітою, твоїми землями, твоїми морями, твоїми містами, твоїм народом. Моїм народом.
  • Мій народ, кожен день я боюсь за тебе. Я спустошена, очі не перестають плакати, моє серце не перестає кровоточити. Але я так пишаюся.
  • Я дивлюся на наш народ, наших матерів, наших батьків, наших братів, наших сестер, наших дітей, вони такі хоробрі й сильні, коли захищають Тебе. Вони герої.
  • Я зобов’язуюсь перерахувати призові гроші, зароблені мною на моїх наступних турнірах, на підтримку нашої армії та гуманітарних сил, щоб допомогти їм захистити Тебе, нашу країну.
  • Україно, Ти нас об’єднуєш. Ти наша особистість. Ти наше минуле та наше майбутнє. Ми – Україна.
  • Нехай світ побачить це і допоможе нам об’єднати зусилля, щоб захистити Тебе.
  • Ти у всіх моїх думках та молитвах. Ти завжди зі мною. Україна – це я. Україна – це ми.
  • Я пишаюся тим, що я українка”.

Пізніше, даючи інтерв’ю на ресурсах “Євроспорт”, поділилася переживаннями за рідну країну, українців, своїх рідних під час вторгнення російських військ в Україну. Еліна сказала, що у неї “розбите серце” через те, що відбувається вдома, де живуть її батьки, її бабуся, дядько й тітка.

27-річна тенісистка побивається, що відчуває себе “безпомічною” на відстані та водночас пожертвує свій призовий фонд з останніх турнірів на потреби своєї рідної країни.

Еліна також закликала світ тенісу робити більше для підвищення обізнаності про ситуацію та допомоги тим, хто потерпає від агресії:

“Дуже важко знайти слова, кола я говорю зі своїми рідними, – емоційно ділиться Еліна, – до останнього моменту ми не вірили, що ця війна справді почнеться. І потім все трапилося вночі, всі були налякані та приголомшені. Я намагаюся спілкуватися з рідним постійно, тому що це дуже важливо тримати з ними контакт і знати, як я можу допомогти їм”

“Моя сім’я там, багато друзів не залишили країну – вони б’ються за своє життя, за свою країну. Це вимагає неабиякої мужності і це неймовірно, як люди взяли у руки зброю і пішли захищати свою землю”.

“Я вважаю, що ми можемо зробити значно більше, тому що тенісна спільнота під час різних подій, які траплялися раніше, гуртувалася, щоби допомогти світу дізнатися про те, що насправід відбувається. І зараз нам потрібно робити більше і краще. На моє переконання, тенісна комьюниті має розповісти світу, що українські сім’ї потерпають просто зараз, втрачаючи своїх солдатів, які є невинними людьми, які помирають, захищаючи свою країну!”

Повне відео інтерв’ю Еліни Світоліної з ведучою “Євроспорту”, колишньою тенісисткою Барбарою Шетт – просто тут

Популярні новини