ГоловнаНовиниAIPS рішуче засуджує «Військову спецоперацію», яка спричинила гуманітарну трагедію в Україні

AIPS рішуче засуджує «Військову спецоперацію», яка спричинила гуманітарну трагедію в Україні

Виконавчий Комітет Міжнародної організації спортивної преси AIPS засудив агресію Путіна щодо України, оприлюднивши сьогодні свою заяву:

“Перед обличчям гуманітарної трагедії, яка сильно вдарила по Україні, AIPS засуджує вибір Володимира Путіна розпочати те, що він просто назвав «спеціальною військовою операцією», яка стрясає не лише Україну, а й усю Європу та світ.

Ми принципово проти використання насильства як інструменту пригнічення.

З майбутніми Паралімпійськими іграми в Пекіні (4-13 березня) ця «спеціальна військова операція» також зруйнувала Олімпійське перемир’я, яке спорт започаткував багато років тому як інструмент для роздумів і блокування вибору використання сили для вирішення ситуацій, які, безперечно, складні, але які можна вирішити іншим способом.

Якби ми погодилися з такою насильницькою, мускулистою поведінкою, то, в остаточному підсумку, дозволили б іншим відкрити нові фронти завтра. Роль нас, спортивних журналістів, як правило, полягає в тому, аби забезпечити можливість світу спорту залишатися чистим, вільним від певних вірусів, які вражають наше суспільство, щоби захистити майбутнє молодих поколінь, яких ми не повинні навчати, що насильство є єдиним інструментом, аби змусити замовчати тих, хто думає інакше, ніж ми.

Ми закликаємо припинити військові дії та негайно розпочати процес відновлення людських принципів, які були потоптані”.

Виконавчий Комітету AIPS

Популярні новини