ГоловнаНовиниВадим Гутцайт: "Олімпійська команда показала чудовий результат!"

Вадим Гутцайт: “Олімпійська команда показала чудовий результат!”

Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт вважає виступ олімпійської команди на Іграх у Токіо успішним. Про це очільник українського спорту сказав 12 серпня під час прес-конференції, що підбивала підсумки виступам наших атлетів на XXXII Олімпійських Іграх:

  • – Уявіть собі, що серед 206 країн-учасниць Олімпійська команда України – 16-та за загальним числом медалей! Кожен восьмий спортсмен нашої збірної здобув медаль, а це значно краще результатів попередньої Олімпіади – з Ріо 206 атлетів привезли 11 нагород. А ми сьогодні маємо 19! Не забуваймо і про наших атлетів, які зупинилися за крок від п’єдесталу – 23 олімпійці, які посіли 4-6 місця у фіналах, впевнений, мають змогу показати себе на наступній Олімпіаді у Парижі. Тож хочу привітати нашу олімпійську команду з чудовим результатом!”.
Фото Мінмолодьспорту

Вадим Гутцайт повідомив, що на сьогодні, усі спортсмени отримали грошову винагороду: еквівалент 125 тисяч доларів США за «золото», 80 тисяч – за «срібло» , 55 тисяч – за «бронзу». Також спортивний міністр нагадав, що із річного бюджету Мінмолодьспорту (7,2 млрд. грн) на підготовку, участь та відзначення українських олімпійців та паралімпійців передбачено 1,3 мільярди.

  • – Також велику увагу приділяємо розвитку спортивної інфраструктури, на розвиток якої в держбюджеті передбачено 2,2 мільярди гривень. Я, як спортсмен, запевняю, що за 28 років незалежності нашої країни до спортивної галузі не було приділено ніякої уваги, – зауважив Вадим Гутцайт, – 2021 року вперше виділено державну субвенцію на 11 об’єктів, 5 з яких заплановано здати в експлуатацію цього року».

Журналісти цікавилися у міністра присутністю в олімпійській делегації чиновників, на що пан Гутцайт відповів, що кожен із працівників Міністерства мав чіткі обов’язки і виконував важливу роботу у штабі національної команди України на Олімпійських іграх. Міністр наголосив, що за квотою Міжнародного олімпійського комітету на 100 відсотків спортсменів припадає лише 50 %  обслуговуючого персоналу. Він також зазначив, що за відбір тренерів для поїздки на Олімпіаду відповідають спортивні федерації:

  • – 15 осіб в делегації працювали на те, щоби спортсмени не мали жодних проблем під час підготовки та виступу на Олімпійських іграх»
Фото Мінмолодьспорту

Вадим Гутцайт схвально відгукнувся на пропозицію АСЖУ публічно обговорювати наявні проблеми нашого спорту і ситуації в певних федераціях, зокрема Української легкої атлетики, а також Федерації важкої атлетики України, виступи яких у Токіо стали провальними, викривши назовні чимало проблем. Відтак розраховуємо, що найближчим часом відбудуться круглі столи з актуальної проблематики нашого спорту.

  • Ми змінюємо підхід держави до розвитку спорту, робимо його сучасним. Однак змінити все негативне, що накопичувалося роками, за мить неможливо. Але ми ставимо перед собою чітку мету та точно її виповнимо найближчим часом, – підсумував Міністр молоді й спорту.

Популярні новини