ГоловнаНовиниОлімпійський у серцях вогонь

Олімпійський у серцях вогонь

Цього спортивного свята прихильники олімпійського руху в Україні чекають кожного року з великою радістю й надією. У нього й назва прекрасна – «Олімпійський день», і програма завжди насичена й різноманітна. Тому й учасників із кожним новим сезоном на ньому стає все більше й більше.

Ось і минулої суботи, 4 червня, з самого ранку тисячі киян та гостей столиці з гарним настроєм поспішали на головний стадіон країни НСК «Олімпійський», де вдруге за роки незалежності мав пройти «Олімпійський день», присвячений дню створення Міжнародного олімпійського комітету (23 червня 1894 року). Подібне свято щороку проводиться майже в 200 країнах світу. І Україна тут постійно серед кращих!

Що ж найбільше вразило мене, коли я опиналася на цьому неповторному святі? Безліч щасливих людей різного віку, повністю задоволених «Олімпійським днем», його організацією і насиченістю. Такої кількості веселих і радісних облич в одному місці ми давно не зустрічали в країні, де понад  два роки йде війна, а економічна ситуація вже  за межею  колапсу. Всіх їх об’єднали тут численні види спорту, різноманітні конкурси та вікторини на олімпійську тематику, зустрічі з відомими українськими атлетами сьогодення та уславленими ветеранами, такими як: чемпіони й призери Олімпіад Сергій Бубка та Валерій Борзов, Іван Богдан та Вадим Гутцайт, Яна Шемякіна та Олена Костевич, Олексій Торохтій та Олена Говорова, Григорій Крісс та Вікторія Терещук, Ілля Кваша та Олена Акопян і чимало інших.

А якими ж цікавими та захоплюючими для всіх бажаючих стали вже традиційні для подібних Днів – «Розминка з олімпійцями», автограф-сесії та спілкування з видатними українськими спортсменами та тренерами, майбутніми учасниками Ігор–2016, популярними артистами. Окрасою свята став масовий забіг на 1000 метрів легкоатлетичними доріжками стадіону, який приймав у 1980 році олімпійські змагання з футболу…

Організаторами «Олімпійського дня–2016», котрий цього року присвячено Іграм ХХХІ Олімпіади в Ріо-де-Жанейро (Бразилія), стали – Національний Олімпійський Комітет України, Міністерство молоді та спорту України, Київська міська державна адміністрація за підтримки компанії «Макдональдз». Надзвичайно приємно й те, що жоден учасник свята не пішов з нього без олімпійських подарунків,  про які завжди дбає НОК України. Невеличкий колектив його організував і провів цей спортивний захід на високому міжнародному рівні. За що йому велика вдячність і шана!

Зустрінемося, друзі, через рік.

    Анастасія  Волобуєва 
 

попередня стаття
наступна стаття

Популярні новини