ГоловнаНовиниМихайло Романчук приносить Україні четверту «бронзу» Олімпіади

Михайло Романчук приносить Україні четверту «бронзу» Олімпіади

Чергова Олімпійська медаль України на Іграх у Токіо!!! Плавець Михайло Романчук приносить нам четверту «бронзу», здобуваючи нагороду на дистанції 800 метрів вільним стилем!

24-річний Романчук фінішував третім, подолавши відстань за 7:42.33.

Золоту медаль виборов американець Роберт
Фінк, який впорався за 7.41,87. Володарем срібної нагороди став Грегоріо Палтріньєрі з Італії із результатом 7.42,11.

У фінальному запливі також виступив ще один українець Сергій Фролов, котрий посів шосте місце з результатом 7.45,11.

Після фінішу Михайло Романчук подякував всім українським вболівальникам за підтримку. Попри помітне розчарування, відзначив бойове налаштування на новий старт, який відбудеться завтра:

– Це був надзвичайно складний і незвичний фінал. Я дуже сподівався покращити свій олімпійський рекорд, який встановив у півфіналі. Але тішить, що його так і не перевершили. Буду готуватися до старту на 1500 метрів».

Після олімпійського рекорду Михайла у кваліфікації небезпідставно зросли українські надії на медаль найвищого ґатунку, прагнув здобути «золото» і сам рекордсмен. Але Олімпіада знову показує свою підступність. З усього видно, конкуренти не викладали усіх козирів у кваліфікації. І, хоч новий рекорд ніхто побити не зумів, не зміг проплисти з учорашнім результатом й сам Романчук.

Та найважливіше, що українець став одним із трьох найкращих і вперше у кар’єрі зійшов на олімпійський подіум! Вітаємо з бронзовим успіхом і бажаємо талану на 1500 завтра!!!

Популярні новини