ГоловнаНовиниОлена Костевич та Олег Омельчук - третя "бронза" України у Токіо!

Олена Костевич та Олег Омельчук – третя “бронза” України у Токіо!

Україна здобуває третю «бронзу» на Олімпіаді в Токіо! Стрілки Олена Костевич та Олег Омельчук вибороли нагороди у «міксті» у кульовій стрільбі з пневматичного пістолета з 10 метрів.

Українці перемогли у бронзовому фіналі сербський дует Зорана Арунович – Дамір Мікеч (16:12), забезпечивши собі олімпійський подіум! У вирішальній зустрічі наші доволі успішно стартували і лідирували з рахунком 6:2, однак сербам вдалося тимчасово переламати хід матчу, захопивши лідерство – 6:8. Далі суперники почергово лідирували у протистоянні, але все ж нерви Олени та Олега виявилися міцнішими! У підсумку, саме українці були точнішими і впевнено здобули бронзу!

Для прапороносця України на цих Іграх Олени Костевич – це вже четверта олімпійська медаль – після «золота» Афін-2004 і двох «бронз» Лондона – 2012!

Ми довго й наполегливо йшли до цієї нагороди, — сказала Олена у коментарі прес-службі НОК України, – сьогодні теж був нелегкий день: удача змінювала невдачу і навпаки. Олег — великий молодець, і ця нагорода для нас дуже цінна. Як «золото». Говорили, що прапороносець не може здобути медаль. Я ніколи не вірила в це. Вважала за честь нести прапор своєї держави і щаслива, що нам вдалося завоювати цю нагороду для країни.

Дуже запам’яталися напутні слоа нашого видатного спортсмена, олімпійського чемпіона Сергія Бубки, який кілька днів тому, після моєї «дерев’яної» нагороди у стрільбі з 10 метрів порадив не хвилюватися і продовжувати вірити в себе. Ці слова допомогли в завоюванні «бронзи».

Для Олени Костевич змагання ще не закінчилися – 29 липня олімпійська чемпіонка виступить у стрільбі з дрібнокаліберного пістолета з дистанції 25 метрів.

Популярні новини