ГоловнаНовиниГеоргій Бущан та Сергій Кривцов: "З Австрією буде цікавий матч"

Георгій Бущан та Сергій Кривцов: “З Австрією буде цікавий матч”

У черговій прес-конференції, що відбулася сьогодні в Українському медіацентрі в Бухаресті, узяли участь гравці національної збірної Сергій Кривцов та Георгій Бущан.

До Вашої уваги – відповіді на запитання Георгія Бущана.

Фото Павла Кубанова

— Ви можете пов’язати ваш видатний прогрес, що має місце останнім часом, із порадами Мірчі Луческу та його тренерського штабу? Що вам допомогло демонструвати таку класну гру?

— Я просто виконую свою роботу. Намагаюся робити її якісно, ​​хоч і не завжди виходить. Щодо підтримки, звичайно, від Луческу вона є. Але насамперед потрібна щоденна праця і спілкування з тренером воротарів «Динамо». Я з ним працюю всю свою професіональну кар’єру. І плюс після кожної гри або тренування проводиться аналіз. Аналізуєш, що вийшло, що — ні, і прибираєш зайве. Тому на сьогодні в мене є прогрес, і не хотілося б, аби він зупинився.

— Дякуємо вам за ті емоції, які ви нам подарували, принісши радість усій Україні. А як ви проводите свій вільний час? Напевно, дощі в Бухаресті вже набридли?

— На сьогодні ми ще не зробили нічого, щоб нами могли пишатися. Те, що були емоції, — це добре. Але треба з ясною головою готуватися до наступної гри, тому що в нас часто так буває, що від любові до ненависті — один крок. Щоб так не сталося, ми готуємося до матчу. Із приводу вільного часу… Проводимо його іноді весело, іноді — не дуже. Ми живемо, як у дорогому пансіонаті, — через Covid не можна виходити за паркан. Переглядаємо YouTube, серіали або читаємо книги.

— Вам зараз 27. Після двох класних матчів до вас є підвищена увага преси. Ви, напевно, у топ-3 за згадуваннями у ЗМІ. Цей інформаційний тиск позначається на вас?

— Мені приємна ця увага, але я намагаюся про це не думати. У мене вже минув той вік, коли на мене справляло враження те, що про мене пишуть. Пишуть різне. Іноді дивлюся на це з посмішкою, іноді просто гортаю матеріали. Особливо на це уваги не звертаю.

— В юності вашим кумиром був Андрій Шевченко. Можете пригадати свої емоції від першого виклику до його збірної?

— Я бачив його гру, ще коли він виступав за київське «Динамо». Скажу, що мої очікування від виклику до збірної Шевченка відповідали реальності. Шо ж до першого виклику, то спочатку я подумав, що це жарт, потім сильно розхвилювався. Зрештою, приїхав, усіх хлопців знав раніше, зібралася хороша компанія. Була тепла атмосфера, і готуватися до матчів було весело.

— У двох поєдинках на Євро-2020 ви пропустили чотири м’ячі, але при цьому були одним із кращих гравців збірної України. Як ви оцінюєте свою гру в цих матчах? І друге питання: чи читаєте ви матеріали в пресі після ігор, і як реагуєте на трансферні чутки про вас?

— Приємно читати, що різні клуби мною цікавляться. Але поки що про якусь конкретику я не чув. Із приводу матчів — у мене до самого себе є питання. І я знаю відповіді на них. Я аналізую й тому від гри до гри краще розумію, що можна робити, а чого не можна.

— За статистикою збірна України — у топ-трійці команд, по чиїх воротах б’ють найчастіше. А ви перебуваєте у трійці воротарів, які зробили найбільшу кількість сейвів. Наскільки це дає привід для хвилювання за роботу захисної ланки?

— Зараз усі команди навчилися й оборонятися, й атакувати. На Євро-2020 грають футболісти високого рівня, і не завжди виходить не допускати ударів по воротах. Моя ж робота — стояти на стрічці й намагатися ці удари відбивати. Таку кількість ударів по наших воротах можна пояснити тим, що всі навчилися атакувати. Треба, звичайно, приділяти обороні більше уваги.

— Нашу команду в матчі з Австрією влаштовує нічия. Наскільки це вам допоможе або, навпаки, розхолодить?

— Я ще не грав у жодному поєдинку з думкою, що мені потрібно зіграти внічию. Ми виходимо на поле перемагати, а вже хід матчу показує, зможеш ти виграти чи ні. Я думаю, що й збірна Австрії буде налаштовуватися на перемогу. Це буде цікавий поєдинок, і ми з нетерпінням його чекаємо.

— Ви відбили удар з 11-метрової позначки у виконанні Аліоскі. Як багато часу на тренуваннях ви приділяєте відбиттю пенальті?

— У тренувальному процесі дуже рідко трапляються спеціальні дні, коли відпрацьовуються пенальті. Але часто намагаюся залишатися після занять із Зінченком або Маліновським. Вони мені б’ють по воротах. Робота триває. А перед грою ми обов’язково переглядаємо, хто виконує пенальті в суперника. Тому плюс-мінус є розуміння, куди він може пробити.

— Ви вже бачили два матчі збірної Австрії на Євро-2020. Як ви оцінюєте її гру й кого могли б виділити персонально?

— Хороша команда, з характером. В австрійців відмінна лінія атаки, вони багато б’ють по воротах, багато флангових передач. Сьогодні буде теоретичне заняття, і почнеться повноцінна підготовка до цього поєдинку.

ВІДПОВІДІ СЕРГІЯ КРИВЦОВА

Фото Павла Кубанова

— Чи доводилося вам раніше грати проти нападника збірної Австрії Марко Арнаутовича? Може, отримували від когось поради щодо того, як діяти проти нього?

— Особисто проти нього я не грав. Знаю про його високу кваліфікацію, він довго виступав в англійській Прем’єр-лізі. Поряд із ним, напевно, діятиме ще один потужний форвард. План на гру та спосіб протидії їм ми дізнаємося від нашого тренерського штабу.

— На сайті Transfermarkt склад Австрії коштує майже вдвічі дорожче. Що ви думаєте із цього приводу?

— Скажу лише, що гроші у футбол не грають. 

— Зараз надзвичайно популярним з-поміж гравців збірної України є Андрій Ярмоленко, як ви до цього ставитеся?

— Так, Андрій зараз популярний, це цілком закономірно, адже він — лідер нашої команди. Ярмоленко заслужив це своїми виступами в останніх матчах.

— Як підтримка вашої родини на вас впливає?

— Підтримка близьких є дуже важливою. Матч із Північною Македонією вони дивилися разом по телебаченню. Діти вперше спостерігають за таким турніром та розуміють, наскільки цей чемпіонат є важливим для нас. Вони телефонують після кожного поєдинку. Також вони дивилися фільм «Особлива атмосфера», кажуть, що отримали дуже сильні враження, йшли мурашки по шкірі.

— Як ви оціните якість газону на стадіоні «Арена Націонале», та чи відчуваєте ви підтримку румунської публіки?

— Газон на стадіоні у відмінному стані, дуже хороший дренаж. Місцеві вболівальники більше підтримують нас, це приємно. Нас пов’язує із цією країною тренер, Мірча Луческу, із ним працював я, а зараз працює Георгій Бущан.

— Як ви оціните дії захисників збірної у перших двох матчах на Євро?

— Захист — це не тільки лінія із чотирьох чи п’ятьох гравців. Захищається та пропускає голи вся команда. У нас були тактичні заняття, ми розбирали помилки під час оборони, повірте, це стосується всіх гравців, які брали участь у поєдинках. У нас командний вид спорту, не можна індивідуально когось виділяти чи звинувачувати.

— Збірну України в матчі з Австрією влаштує нічия, австрійців за певних розкладів вона також може влаштувати. Як це може вплинути на гру?

— Ми виходимо на кожен поєдинок заради перемоги та не думаємо про наступних суперників, поки не зробимо цей крок.

— Якби у вас був вихідний та ви могли його провести без обмежень, на свій розсуд, який би вибір ви зробили?

— Насамперед вийшли б прогулятися центром, адже перебуваючи у столиці країни, хотілося б відвідати визначні місця, насолодитися красою міста. На жаль, зараз ми не маємо такої можливості через карантинні обмеження.

— Чи вдається вам дивитися матчі команд з інших груп? Яка збірна, на вашу думку, демонструє найсильніший футбол на цьому відрізку турніру?

— Так, ми дивимося інші поєдинки, вечірні — майже всі. Італія, як на мене, зараз виглядає найбільш підготовленою командою, також виділяється Франція. Я для себе виокремив трьох-чотирьох фаворитів, подивимося, як складатиметься турнір надалі.

Прес-служба Української асоціації футболу

Популярні новини