ГоловнаНовиниУспіху Вам, земляки!

Успіху Вам, земляки!

26 червня в м. Вашингтон, штат Віргінія (США), стартували Всесвітні ігри серед поліцейських і пожежників. Триватимуть вони 10 днів і закінчаться 5 липня. Цього року учасниками найпопулярніших змагань стали 12000 атлетів із 70 країн світу, які змагатимуться за програмою 60 видів спорту.

Всесвітні ігри поліцейських і пожежників (World Police and Fire Games, WPFG) проводяться кожного непарного року, починаючи з 1985 року. До стартів у них допускаються лише нинішні або відставні співробітники поліцейських і протипожежних органів. Вони змагаються як в олімпійських видах спорту, так і в неолімпійських, а також у прикладних дисциплінах, що застосовуються на поліцейських і пожежних навчаннях. У деяких дисциплінах існують вікові категорії. Участь в Іграх дозволена після досягнення 18 років.

Про престижність і популярності їх можна судити хоча б з такого факту: тут завжди виступають легендарні спортсмени світу. Так в нинішніх Іграх у США ми побачимо видатних атлетів – фіна Лассе Вірена, багаторазового чемпіона Олімпійських ігор, переможця та призера чемпіонатів світу та Європи з легкої атлетики в бігу на стаєрські дистанції, американця Шакіла О. Ніла – легенду світового баскетболу, німця Фабіана Болла ( футбол), австралійця Чеда Холлідея (регбі), канадця Брюса Гардінера (хокей) та інших знаменитих чемпіонів, котрі вже давно залишили великий спорт і успішно працюють у правоохоронних органах своїх країн…

У складі нашої делегації візьме участь в Іграх співробітник МВС України, член Української федерації карате, старший лейтенант Іллічівського міського відділу УМВС в Одеській області – Аніта Серьогіна, переможниця та призерка чемпіонатів Європи та багатьох інших міжнародних турнірів з карате. Вона вихованка одного з кращих в Україні клубів «Катана», що розвиває цей бойовий вид спорту. У Вашингтоні наша землячка стартує у двох дисциплінах – ката і куміте. Змагання відбудуться 1 і 2 липня.

В умовах сьогоднішньої ситуації в Україні учасником ігор буде лише один спортсмен від країни. На підтримку і в допомогу виступу Аніті буде присутність там її особистого тренера – Олександра Тонкошкура, одного з кращих в країні фахівців у цьому виді спорту. Ми всі бажаємо нашому дуету перемог і удачі у відповідальних стартах!

У рамках співпраці Української федерації карате та Міністерства внутрішніх справ України, цей візит до далекої Америки є офіційним і показовим у взаєминах спортивної Федерації і силових структур країни. Цей новий і дуже обнадійливий факт в українському спорті. На наш погляд, він заслуговує самої доброї оцінки та підтримки.

В умовах дуже непростої політичної ситуації українські спортсмени продовжують доводити світовій спільноті, що навіть у таких складних умовах здатні боротися і відстоювати честь країни на змаганнях такого високого рівня!

прес-служба АСЖУ

Популярні новини