ГоловнаНовиниОлімпійський день – на НСК «Олімпійський»

Олімпійський день – на НСК «Олімпійський»

З багатьох різноманітних заходів, які з 2005 року проводить Національний олімпійський комітет України (саме тоді цю поважну структуру очолив уславлений спортсмен сучасності, олімпійський чемпіон зі стрибків з жердиною Сергій Бубка), найвагомішим та значущим, на мій погляд, є саме Олімпійський день. Він проводиться щороку майже в 200 країнах світу і присвячений Дню створення Міжнародного олімпійського комітету (23 червня 1894 року).

Цього разу Олімпійський день у столиці вперше проходив на території НСК «Олімпійський», і, як завжди, зібрав тисячі прихильників фізичної культури – від малюків до знаних ветеранів спорту. Зазначу, що подібний захід 23 травня за ініціативи НОК і підтримці місцевої влади пройшов по всій Україні і став справжнім спортивним святом для багатьох українців.

Програма Олімпійського дня в Києві була надзвичайно цікавою, різноманітною і насиченою. Хочеться назвати лише головні події: розминка від чемпіонів та призерів Олімпійських ігор, перегони безпосередньо легкоатлетичними доріжками красеня стадіону НСК «Олімпійський», який у 1980 році був ареною олімпійських змагань з футболу, численні конкурси та вікторини на спортивну тематику, автограф-сесії та щире спілкування з олімпійцями різних поколінь.

Родзинкою ж суботнього свята, яке проходило під гаслом «Олімпійський день на шляху до І Європейських ігор у Баку», стали церемонія проводів національної збірної України до Азербайджану та презентація нової парадної форми, в якій наші кращі атлети крокуватимуть під час відкриття змагань. Разом із президентом НОК України Сергієм Бубкою, керівником Міністерства молоді та спорту України Ігорем Ждановим, заступником Комітету молоді та спорту Верховної Ради України Денисом Силантьєвим, головою Спорткомітету України Іллею Шевляком, відповідальними працівниками Посольства Азербайджану в Україні в цьому заході взяли участь прославлені українські спортсмени, чемпіони олімпійських ігор, переможці чемпіонатів світу та Європи Ельбрус Тедеєв, Олена Костевич, Олексій Торохтій, Іван Богдан, Григорій Крісс, Володимир Матузенко, Олег Верняєв та інші.

По-літньому тепла сонячна погода максимально сприяла чудовому спортивному святу, яке подарувало всім його учасникам багато радощів, насолоди, добрих почуттів. Особливо Олімпійському дню за традицією більше всього радувалися діти. І можна не сумніватися, що через деякий час хтось із них обов’язково потрапить до національної збірної і захищатиме честь Вітчизни на найбільш крупних міжнародних стартах – Олімпійських іграх, чемпіонатах світу та Європи.

Анастасія Волобуєва

Популярні новини