ГоловнаНовиниЕйлін Гу - чемпіонка, студентка, модель

Ейлін Гу – чемпіонка, студентка, модель

Історія Ейлін (Айлін) Гу – дворазової олімпійської чемпіонки та триразової медалістки Олімпійских Ігор у Пекіні.

«Це був найкращий момент у моєму житті. Найщасливіший момент, день, що завгодно», – емоційно прокоментувала свою першу перемогу на Олімпіаді, у дисиципліні біг-ейр Ейлін Гу, відома також своїм китайським іменем Гу Айлін. Тоді вона зробила перший крок до своєї мрії – стати першою спортсменкою в історії, яка виграє одразу три медалі у фристайлі на одних Олімпійських іграх. Їй дуже хотілося досягти цього і це дівчині, яка лише минулої осені стала повнолітньою вдалося!

З Китаю до США і назад

Ейлін— народилися у Сполучених Штатах і почала змагатися за США на змаганнях зі слоупстайлу. Однак 2019-го прийняла рішення виступати на Олімпійських іграх за Китай. Вірогідно, позначилося коріння Ейлін по материнській лінії, адже її батько – американець, а мама – китаянка. Цікаво що спортсменка вільно говорить північнокитайською – рідною мовою матері.

До Олімпійських Ігор спортсменка змагалася одразу у трьох дисициплінах фристайлу: брала золото чемпіонату світу у хафпайпі, одночасно перемагала у слоупстайлі та ставала другою у біг-ейрі. «Золото» у Пекіні не здається сюрпризом, однак вражає, як юна 18-річна дівчина зберігає холоднокровність й точність під час запаморочливих піруетів.

Запаморочливий старт у 15 років

Про історію життя нової олімпійської чемпіонки варто розповісти більше.  Вже у дев’ять років Ейлін Гу стала чемпіонкою Асоціації США зі сноуборду та лиж серед юніорів. А у 15 отримала першу серйозну перемогу на міжнародному рівні – на Кубку світу з фрістайлу в Італії у 2019 році. 2020-го здобула дві золоті медалі на Юнацькій Олімпіаді-2020 у Лозанні.

Ейлін стала першою лижницею, яка здобула дві перемоги на чемпіонаті світу з фристайлу, а тепер і наймолодшою переможницею Олімпійських ігор у фристайлі за всю історію. На зимовій Олімпіаді–2022 у Пекіні, Ейлін виборола «золото» у біг-ейрі та хафпайпі, а також «срібло» у слоупстайлі.

І студентка, і модель

Багато хто знає Ейлін Гу через її успіхи у спорті, але у цьому юному віці вона вже встигла здійснити блискавичну кар’єру і як топ-модель! Дівчина працювала з багатьма відомими компаніями та Будинками мод, такими як Gucci, Louis Vuitton, Tiffany, Cadillac, Visa.

Попри вражаючі успіхи у світі спорту та моди  Ейлін не закинула навчання: навпаки, вона серйозно ставиться до здобуття знань, набравши 1 580 балів на іспиті SAT та зарахована до університету Стенфорду.

На питання журналістів, чи не втомлюється вона від такого насиченого життя, вона відповіла: «Мені здається важливим вести багатостороннє життя, займатися різними речами. Мені подобається так жити. Я люблю так жити!”

Світ біля її ніг

Ця дівчина має активну життєву позицію і мотивує своїх шанувальників бути сміливішими, займатися спортом. В одному із останніх публічних виступів на Олімпіаді, Айлін сказала: «Люди не звикли до того, що інші не вписуються в рамки. Думаю, що я саме така людина, яка іноді змушує інших почуватися некомфортно, бо вони не знають, що робити зі мною. Сенс мого найбільшого послання в тому, що вам не потрібно вписуватись у рамки, ви можете робити все, що захочете».

У листопаді 2020 року за версією китайського Forbes, Айлін Гу стала однією з найвпливовіших людей зі світу розваг та спорту у віці до 30 років. Якщо уточнити, то наймолодшою у цьому списку. На своєму прикладі Айлін доводить, що талановита людина, талановита в усьому!

Влада Коваленко

Популярні новини