ГоловнаНовиниА на сніданок сьогодні… рекорд!

А на сніданок сьогодні… рекорд!

Найсильніша людина планети Олексій Новиков у рамках спецпроекту «Сніданок з Чемпіоном», організованому АСЖУ спільно з брендом Parimatch, не тільки поснідав, але й встановив черговий рекорд України.

Цього разу World`s Strongest Man проніс «Супер-йок» (коромисло) із живою вагою – на конструкції розмістилися шестеро дівчат. Загальна піднята вага склала 495 кг, дистанція – 10,5 метрів. Нове досягнення спортсмена зафіксували представники «Книги рекордів України».

«Коли ти найсильніша людина планети – ти не маєш права програвати, адже всі звикли до твоїх перемог. Це марка, бренд. Ти мусиш працювати на всі 100 відсотків, не маєш права чогось не зробити», – сказав Олексій Новиков одразу після встановлення рекорду.

Олексій Новиков

До привітань долучилися представник Parimatch Вадим Місюра, президент Федерації стронгмену України Сергій Конюшок і Найсильніша людина світу 2004 року Василь Вірастюк.

«Вітаю зі встановленням ще одного рекорду.  Усе пройшло чудово, але, мені здалось, що для Олексія це було не надто важко, принаймні так виглядало», – зауважив Вірастюк. Він також розповів про зміни у стронгмені, які відбулися з його часів. Найперше – це вага самих спортсменів, тоді вона була значно більшою, за 150 кг. Зараз же частіше перемагають завдяки техніці виконання вправ. Підтвердженням цього, звісно ж, слугував сам рекордсмен: «Сьогодні я доводжу те, що не обов’язково бути гігантом, аби ставати найсильнішим на планеті», – запевнив чемпіон.

Представник бренду Parimatch Вадим Місюра та Олексій Новиков з дипомломами Книги Рекордів України

Не оминули увагою й питання розвитку цього виду спорту на території України. Тут, щоправда, нам є на кого рівнятися і куди рухатися. За словами Олексія у нашій країні всього близько 500 атлетів, а у США, наприклад, 200 тисяч. «Успішний кейс нашої федерації – це командна робота. Як би важко не було, у тому числі й фінансово, ми намагаємося організовувати всі турніри, які запланували перед початком сезону. За всі 10 років існування федерації ми готові звітувати перед громадськістю, ми досягли гарних успіхів. У нас є перспективні хлопці”, – сказав Сергій Конюшок.

Василь Вірастюк на зв’язку онлайн

А за одну з найважчих справ для цього виду спорту – популяризаторську, взявся сам Новиков. Він повідомив, що став власником прав на трансляцію змагань найсильніших планети. І саме зараз повну версію перекладають українською мовою і готують для показу на телебаченні.

Що ж до майбутніх планів, то тут усе ясно – вигравати знову, а це, як сказав Василь Вірастюк, не легше ніж здобувати титул вперше. Адже після перемоги чемпіон стає ласим шматком для усіх. Кожен має за честь перемогти такого.

Учасники “Сніданку з чемпіоном” – Олександр Гливинський, Сергій Конюшок, Олексій Новиков та Вадим Місюра

Нагадаємо, Олексій Новиков став Найсильнішою людиною планети 2020 року. 24-річний силач уперше у своїй кар’єрі переміг на змаганнях World`s Strongest Man і одразу встановив рекорд – став наймолодшим спортсменом, який здобув цей титул від 1984 року.

Діана Михайлик, студентка магістратури «Спортивна журналістика» 

Популярні новини