ГоловнаНовиниУкраїнський режисер здобув «Еммі» з телесеріалом про футбольний клуб «Шахтар»!!!

Український режисер здобув «Еммі» з телесеріалом про футбольний клуб «Шахтар»!!!

And the Emmys goes to … Ukraine!!!

Наш колега, член АСЖУ та AIPS Володимир Мула здобув перемогу на 45-ійцеремонії вручення нагород 2024 Sports Emmys Awards, яка цієї ночі відбулася у Нью-Йорку!!!

Документальний серіал «Football must go on», знятий українським режисером Володимиром Мулою у партнерстві з британським колегою Алексом Ґейлом на замовлення компанії «Paramount+», визнаний найкращим у фінальній п’ятірці претендентів на здобуття найвищої американської телевізійної нагороди – «Sports Emmy Awards».

“Спортивне Еммі” підпорядковується оргкомітету найвищої американської телевізійної нагороди «Еммі» та вручається найкращим американським спортивним телепроєктам, включаючи серіали, пов’язані зі спортом.

Премія є телевізійним аналогом “Оскара” від Американської кіноакадемії.

«Якщо б мені коли-небудь сказали, що моя праця буде номінована на «Еммі», а потім ще й виграє цю номінацію – я би зімлів тієї ж миті! Дуже важливо бути поміченим на такому рівні. Шкода лише, що такою високою ціною – зазначає співавтор серіалу Володимир Мула.  – Це буде дуже добра нагода ще раз нагадати світові про Україну».

У номінації «Outstanding documentary series – serialized» україно-британська робота випередила два проєкти від «Netflix» («Formula 1: Drive to Survive», «Quarterback») та по одному від «Apple TV» (Monster Factory) та «HBO Max» («Hard Knocks»).

“Football Must Go On” – 4-серійна телевізійна саґа, що показує шлях донецького футбольного клубу «Шахтар» у Лізі чемпіонів УЄФА сезону 2022-2023 крізь призму війни в Україні.

Володимир Мула — кінорежисер, продюсер, спортивний журналіст, заслужений діяч мистецтв України. Співпрацював з провідними телевізійними мережами, зокрема з британським BBC, американським CBS та сінґапурським CNA; висвітлював Євробачення, Чемпіонат світу з футболу · 2014 і Літні Олімпійські ігри · 2016 у Ріо-де-Жанейрі, Чемпіонат Європи з футболу · 2016 у Франції, Зимові Олімпійські ігри · 2018 у Південній Кореї.

Зняв чотири повнометражні документальні фільми: “Американська мрія” (2015), “Американська мрія. У пошуках правди” (2017), “ЮКІ” (2020), “Нація футболу” (2021).

До цього моменту, найбільше визнання авторові принесла докудрама “ЮКІ” про українців-володарів Кубка Стенлі. Фільм вийшов на екрани у грудні 2020 року під гаслом “Історія перемог вільних українців.

Популярні новини