ГоловнаНовиниНа головній спортивній арені України НСК

На головній спортивній арені України НСК

«Олімпійський» відбулася ХІІІ Всеукраїнська урочиста церемонія «Герої спортивного року-2018», організаторами якої виступають Національний олімпійський комітет України та Міністерство молоді та спорту України.

Традиційно «Спортивний Оскар» зібрав в одному залі усю спортивну гордість України – легенд спорту, нинішніх зірок та талановите майбутнє нашої країни.

Тематикою цьогорічного свята стала унікальна об’єднавча сила спорту, адже в усі часи саме спорт об’єднував людей незалежно від їх віку, національності, соціального статусу чи релігійних переконань.

Вітали лауреатів ХІІІ Всеукраїнської церемонії «Герої спортивного року-2018» президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка, Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, міський голова Києва, віце-президент НОК Віталій Кличко, зірки українського театру, кіно та шоу-бізнесу, уславлені спортсмени і представники мас-медіа.

Надійну підтримку в організації та проведенні грандіозної події забезпечили спонсори та партнери Церемонії: мережа спортивних магазинів «Інтерспорт», кондитерська компанія «АВК», телеканал XSPORT, компанії: Гарант і Партнери, Азерчай, ювелірний дім «Кімберлі», стильне радіо «Перець-ФМ», РЕАК, мережа готелів Прем’єр, Тойота Україна, сім’я ресторанів «Гурамма», компанія Кока-Кола Україна Лімітед, журнал «Олімпійська арена».

На «Героїв спортивного року-2018» чекала насичена концертна програма. Свої яскраві номери глядачам подарували: Віталій Загоруйко і театр танцю Віталія Загоруйка, Сергій Бабкін, акторки «Жіночого кварталу» з Василeм Вірастюком, співаки Tayanna, Samvel та Edwin.

Під час заходу був відзначений за чудову організацію чемпіонату світу зі стрибків у воду серед юніорів, який відбувся минулого літа в Києві, президент Федерації стрибків у воду Ігор Лисов.

«Мені неймовірно приємно вчергове бачити в одному залі справжніх героїв українського спорту. Всіх тих, хто знає ціну кожній перемозі», – сказав під час нагородження номінацій «Найкращий спортсмен року» та «Найкраща спортсменка року» президент НОК Сергій Бубка. Він додав: «В цих номінаціях дійсно представлені кращі з найкращих. Для кожного з вас шляхи до цих блискучих звершень були по-різному непростими, але значення здобутих трофеїв – одне: вагоме та безцінне. Кожен з вас вже є переможцем – справжнім героєм та гордістю всієї країни!».

Ігор Жданов: «Минулий рік подарував нам велику кількість приємних спортивних миттєвостей та відчуття гордості за успіхи наших спортсменів на міжнародній арені. Вся країна пишається вами!».

Тріумфатори у номінаціях «Найкращий спортсмен року», «Найкраща спортсменка року», «Найкращий тренер року» отримали від НОК України грошові премії у розмірі 75 тисяч гривень.

Усім володарям «Спортивного Оскару» були вручені сертифікати на спортивну продукцію від офіційного спонсора Церемонії – мережі спортивних магазинів «Інтерспорт».

«Для нас дуже важливо пропагувати спорт та здоровий спосіб життя, а також всебічно сприяти його розвитку в Україні. Ставши частиною олімпійського руху, ми відчуваємо неабияку відповідальність і раді підтримувати спортсменів, які представляють нашу країну на міжнародній арені», – директор мережі Intersport Юлія Максименко.

Шоколадні ласощі «Героям спортивного року» подарував офіційний партнер – кондитерська компанія «АВК». Разом із солодкими сюрпризами лауреати свята отримали чудові подарункові корзини від компанії «АЗЕРЧАЙ».

Офіційний спонсор НОК України компанія РЕАК презентувала спортивним героям сертифікати на екіпіровку.

В окремих номінаціях лауреати отримали прекрасні презенти: вікенд на двох від мережі готелів Прем’єр, вечеря на двох від сім’ї ресторанів «Гурамма», ювелірні подарунки та сертифікати від ювелірного дому «Кімберлі».

Відзначимо, українські прихильники спорту матимуть прекрасну можливість на власні очі переглянути трансляцію Всеукраїнської урочистої церемонії «Герої спортивного року» 6 квітня на телеканалі XSPORT, який виступив генеральним медіа-партнером заходу.

Володарі «Спортивного Оскару-2018»:

Найкращий спортсмен року

Олександр АБРАМЕНКО – чемпіон ХХІІІ зимових Олімпійських ігор з фристайлу (лижна акробатика)

Найкраща спортсменка року

Олена КОСТЕВИЧ – чемпіонка світу з кульової стрільби

Видатне досягнення року

Еліна СВІТОЛІНА – 4-а ракетка світу, переможниця підсумкового турніру WTА

Дар’я БІЛОДІД – чемпіонка світу з дзюдо 

Найкращий тренер року

Енвер АБЛАЄВ – головний тренер збірної України з фристайлу (за підготовку Олімпійського чемпіона Олександра Абраменка)

Сенсація року

Алла ЧЕРКАСОВА – чемпіонка світу з боротьби (68кг)

Найкраща команда року (збірна)

Дует стрілків Олена Костевич-Олег Омельчук – бронзові призери чемпіонату світу та чемпіонату Європи, володарі світового рекорду (мікст, пістолет, 10м)

Олімпійська надія України

Катерина ЧОРНІЙ – дворазова чемпіонка ІІІ Юнацьких Олімпійських ігор з фехтування на шпагах (особиста першість, змішані команди)

Сильні духом (паралімпійські види спорту)

Оксана ШИШКОВА – володарка 6 нагород (2 золотих, 3 срібних та 1 бронзової) ХІІ зимових Паралімпійських ігор з біатлону та лижних перегонів серед спортсменів з порушенням зору

Разом з олімпійцями (неолімпійські види спорту)

Ігор ЛЮБЧЕНКО – чемпіон світу з таїландського боксу Муей Тай

Спортивна слава України

Раїса КУРВ’ЯКОВА – Олімпійська чемпіонка з баскетболу Монреаля-1976

Яків ЖЕЛЕЗНЯК – Олімпійський чемпіон з кульової стрільби

http://noc-ukr.org/news/18145/#36

 

 

Популярні новини