ГоловнаНовиниЗавдання на Гвадалахару: тримати позиції й здобувати ліцензії

Завдання на Гвадалахару: тримати позиції й здобувати ліцензії

28-31 березня у Гвадалахарі (Іспанія) пройде 54-й чемпіонат Європи з карате. Збірна України намагатиметься не здавати провідних позицій та боротися за ліцензії на Європейські Ігри 2019 в Мінську.
 
У змаганнях візьмуть участь понад 500 спортсменів з 51 країни. Чемпіонат проходитиме на ареніPabellón Multiusos de Guadalajara, яка вміщує 5,9 тис. глядачів.
 
Нагадаємо, що минулого року на чемпіонаті Європи у Нові Сад (Сербія) збірна України здобула 4 медалі – 1 золоту, 1 срібну та 2 бронзові – й посіла сьоме місце в загальному заліку. Анжеліка Терлюга (-55 кг) стала чемпіонкою Європи, Аніта Серьогіна (-61 кг) виборола срібло, бронзові нагороди здобули Стас Горуна (-75 кг) та чоловіча стінка (командне куміте).
 
Як мінімум – не погіршити ці показники. Таке сподівання напередодні турніру висловив президент Української федерації карате Сергій Левчук, який цього року вперше візьме участь у черговому конгресі Європейської федерації карате (EKF) в якості члена її виконкому. Він підкреслив, що ми вже звикли повертатися з європейських чемпіонатів з медалями, але сьогодні не менш важливими є завдання здобути рейтингові очки в олімпійський залік на Токіо-2020 та вибороти ліцензії на Європейські Ігри 2019 року в Мінську. Очільник УФК також відзначив, що через напружений календар є велике навантаження на лідерів збірної та певна втома, тому бажано уникнути травм.
 
Втім, головний тренер збірної Антон Нікулін розповів, що підготовчі збори у Львові пройшли дуже вдало, всі спортсмени перебувають в чудовій фізичній формі та доброму настрої. З командою працює психолог, є лікар, є масажист – тож спортсмени й тренери налаштовані оптимістично та по-бойовому.
 
«Я продовжую планове омолодження складу команд у куміте, – каже Антон Нікулін. – Нові бійці їдуть на чемпіонат саме змагатися, а не сидіти у запасі. Навпаки – відповідно до сітки будемо намагатися берегти наших індивідуалів, адже вони мають боротися за ліцензії».
 
Додамо, що за тиждень до від’їзду на Євро-2019 декілька наших збірників взяли участь у міжнародному турнірі Lviv Open Cup 2019. Переможцями у своїх категоріях стали Олег Філіпович (-60 кг), Станіслав Горуна (-75 кг), Різван Талібов (84+ кг), а Діана Шостак (-61 кг), яка дебютуватиме на дорослому Євро у стінці, виграла відразу два золота – у U-21 та по дорослих.
 
Загалом у складі збірної України 17 спортсменів, які представляють п’ять регіонів країни: Львівську обл. (6), Одеську обл. (6), м. Київ (2), Чернівецьку обл. (2), Миколаївську обл. (1).
 
Бажаємо нашим бійцям успіху та тримаємо за них кулаки.
 
Склад національної збірної України на чемпіонат Європи 2019.
 
Ката жінки – Крістіна Вєнік.
 
Ката чоловіки – Віталій Кулик.
 
Куміте індивідуальне:
 
Жінки – Катерина Крива (-50 кг), Анжеліка Терлюга (-55 кг), Аніта Серьогіна (-61 кг), Галина Мельник (-68 кг), Анастасія Степашко (68+ кг).
 
Чоловіки – Олег Філіпович (-60 кг), Гнат Пак (-67 кг), Станіслав Горуна (-75 кг), Валерій Чоботар (-84 кг), Різван Талібов (84+ кг).
 
Куміте командне:
 
Жінки – Анжеліка Терлюга, Діана Шостак, Галина Мельник, Аніта Серьогіна.
 
Чоловіки – Станіслав Горуна, Валерій Чоботар, Різван Талібов, Андрій Торошанко,Тарас Герчук, Віктор Ксенжик, Ігор Лагунов. 
 
Головний тренер – Антон Нікулін.
 
Тренерський штаб: Максим Невмержицький, Олександр Пікулін, Олександр Тонкошкур.
 
Тетяна Куртян – лікар. Олексій Зінченко – фізіотерапевт.
 
Також у програмі чемпіонату Європи будуть змагання пара каратистів. Україну представлятимуть Каріна Айрапетян та Данило Зелінський, які виступають у категорії «ката на візках». Тренер команди – Тетяна Ушакова.
 
Прес-служба УФК

Популярні новини