ГоловнаНовиниЗвітно-виборча конференція Спеціальної Олімпіади України

Звітно-виборча конференція Спеціальної Олімпіади України

 
14-15 грудня 2018 року ГО “Спеціальна Олімпіада України” (СОУ) в Києві провела звітно-виборчу конференцію. Відповідно до статуту організації, на порядку денному було виведення зі складу Ради СОУ її членів, котрі перебували в ній понад 9 років (пункт 4.3.1 статуту), обрання нових членів Ради СОУ, звіт Виконавчого директора (підсумок 2-річної діяльності СОУ), звіт Ревізійної комісії, індивідуальна робота з делегатами від регіонів.
 
Після вступного слова президента СОУ, Посла України, академіка НАНУ С.В. Комісаренка виступили почесні гості конференції: заступник Голови Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України В. Артамонов запевнив у подальшій державній підтримці СОУ на місцях обласними структурами Комітету, президент Федерації флорболу України Т. Хідір презентував флорбол, як потенційно перспективний вид спорту для людей з відхиленнями у розумовому розвитку, заступник директора Коаліції захисту прав осіб з інвалідністю внаслідок інтелектуальних порушень Н. Майорова наголосила на важливості співпраці і вручила Виконавчому директору СОУ А. Підварку почесний диплом за особистий внесок в розширення можливостей осіб з розумовими порушеннями, а І. Глозовська – головний редактор журналу “Дипломат” засвідчила необхідність більшого висвітлення проблеми людей з інвалідністю в суспільстві. Далі А. Підварко доповів про досягнення і труднощі СОУ впродовж останній двох років. Його звіт було обговорено і прийнято. Головним результатом конференції стала зміна членів Ради СОУ, а повноваження президента було продовжено до наступної конференції. Після цього президент звернувся до делегатів з пропозицією підтримати його рішення про подальше перебування на посаді Виконавчого директора Андрія Анатолійовича Підварка, що було схвалено одноголосно. Керівники відокремлених підрозділів СОУ поділилися своїм доробком, а на закінчення конференції А. Підварко розповів по плани організації на 2019 р. та було визначено головні заходи СОУ у наступному році. Конференція відбулася за підтримки Фонду соціального захисту інвалідів і Фундації Кока-Кола.
 
P.S.
Спеціальна Олімпіада України працює для інвалідів незалежно від рівня їх розумових та фізичних можливостей, для отримання задоволення від занять спортом та користі, створення стимулів для особистого росту кожної особи, надання їх близьким визнання та поваги. Заняття фізичною культурою і спортом для осіб з відхиленнями у розумовому розвитку є самим дієвим засобом для підготовки цих людей до життя в суспільстві, спілкування з іншими громадянами, удосконалення своїх здібностей та збережених навичок, користуючись ними на робочих місцях. Це вигідно відрізняє Спеціальну Олімпіаду України від тієї пасивної допомоги цим людям /харчування, одяг, надання побутових послуг та інше/, яка переважно надається зараз в нашій країні іншими організаціями людей з інвалідністю.
 
  

Популярні новини