ГоловнаНовиниЧемпіонат України 2018: подвійний тріумф Одеси – спортивний та організаційний

Чемпіонат України 2018: подвійний тріумф Одеси – спортивний та організаційний

24-25 листопада 2018 р. в Одесі пройшов чемпіонат України з карате серед дорослих, кадетів, юніорів та молоді.
В головному турнірі національного календаря  Української федерації карате (УФК), який організувала Одеська обласна федерація карате (за підтримки мецената Юрія Бузько), взяли участь понад 530 учасників, які представляли 14 регіонів України.
 
Змагання пройшли на арені  спортивного комплексу Міжнародного гуманітарного університету. 
 
Чемпіонат України 2018 став першим етапом відбору до складу національної та молодіжної збірної України на 2019 рік.
Кількісні показники турніру демонструють яскраву перемогу збірної Одеської області та поступово зростаючий рівень інших регіонів України, чиї спортсмени починають здобувати медалі та зазіхати на позиції традиційних грандів – Одеси, Львова, Києва, Чернівців.
 
Одеська команда посіла перше місце, виборовши 53 медалі – 18 золотих, 18 срібних, 17 бронзових. На другому  місці – місто Київ з 44 нагородами – 9 золотих, 12 срібних, 23 бронзових. Чільну трійку замкнули спортсмени Львівської області – 20 медалей (8,5,7 відповідно).
 
Успіх одеситів забезпечили не лише рідні стіни, а перш за все злагоджена робота обласної федерації карате (президент – Олексій Коханець) та тренерського штабу збірної команди області: головний тренер – Олександр Тонкошкур, тренер молодіжної збірної – Денис Криловський, тренер по ката – Олексій Коновалов.
 
Відсутність на змаганнях спортсменів з пулу Tokyo Team, які готуються здобувати рейтингові очки для потрапляння на Олімпіаду-2020 в Токіо (найближчий старт – етап Прем’єр Ліги у Шанхаї, 7-9 грудня), надала можливість проявити себе молодим каратистам та не лише їм.
 
Значно відновилась номенклатура дорослих чемпіонів та призерів України. Почесний титул здобули нещодавні юніори – Діана Шостак, Анна Чеголя, Анастасія Мястковська, Катерина Бігіч, Різван Талібов та ін.   
 
Дмитро Негатуров, який виграв змагання в куміте (-84 кг), став першим українським каратистом, якому вдалося здобути титул чемпіона України в трьох різних вагових категоріях: в 2012 він виступав в -67 кг, а в 2015 – в -75 кг. Першим його привітав батько – легендарний одеський каратист Олександр Негатуров, який нині очолює Комісію по стильовим видам УФК та є видатним спортивним психологом.   
 
Відзначимо першу золоту медаль національного рівня, яку в Одесі здобула збірна Запорізької області (президент федерації – Анатолій Михайленко). Чемпіонкою України стала Еліна Сєлєменєва (кадети, куміте, -54 кг).
 
Одеса вперше приймала чемпіонат України – ще й в умовах форс-мажору. Як відомо, турнір планували провести у Львові, але через певні організаційні проблеми його довелося терміново переносити. Одесити на чолі з Олексієм Коханцем та першим віце-президентом обласної федерації Русланом Хомутенко блискуче впоралися зі складним завданням та провели чемпіонат на дуже високому рівні. Єдина проблема, яку, на жаль, неможливо вирішити силами каратистів, це відсутність в Україні сучасних спортивних арен. Спорткомплекс Міжнародного гуманітарного університету є локацією, функціонально призначеною для студентських тренувань, а не для змагань національного масштабу. Втім і тут організаторам вдалося створити всі умови як для виступів та розминки спортсменів, так і для глядачів, роботи медіа та інших інфраструктурних питань.  
 
Одеський чемпіонат відзначився рекордною кількістю партнерів та спонсорів, яких залучили організатори.  Турнір відбувся за підтримки генерального партнера – АТ «Банкомзв’язок» та генерального партнера – дитячого спортивно-оздоровчого комплексу «Спортіум». Також за підтримки офіційних партнерів УФК: ТМ «Оболонь», технічного партнера UVENTEX, інжинірінгової компанії – EKOFACTOR HUB, страхового партнера – SPARE, медіа-партнера – DOJO. Офіційними партнерами турніру виступили: ISLA, «Мясной ряд Шницель», «Ориент Спа», «Кофе-сервис», Exclusive Gifts, Південноукраїнський інститут біографії, ІСРЗ, «Фаворит», «Точка зрения». Медіа-партнери: «Вечерняя Одесса», «Одесса Медиа», А1,«Здоровье».
 
Окремо треба висловити велику подяку меценату Юрієві Бузько, депутату Чорноморської міської ради, який вже три роки підтримує Аніту Серьогіну та клуб «Катана». Людина надзвичайної енергії та харизми, веселої вдачі та щирого серця, пан Бузько взяв на себе значну частину організаційних питань, а також весь час турніру був у центрі подій, надихаючи учасників та гостей та просто підіймаючи настрій всім, хто був поруч. 
 
Успішну роботу по організації чемпіонату України 2018 відзначив президент УФК Сергій Левчук.
Прес-служба УФК
 

 

Популярні новини