ГоловнаНовиниСім чемпіонських боїв - сім перемог: Олександру Усику виповнилося 36 років

Сім чемпіонських боїв – сім перемог: Олександру Усику виповнилося 36 років

17 січня 1987 року народився легендарний український боксер, чемпіон світу та олімпійських ігор в любителях, чемпіон світу в профі в двох вагових категоріях, Олександр Усик.

Згадуємо всі 7 чемпіонських боїв боксера на професійному ринзі.

Перший титул

17 вересня 2016 року переміг чемпіона світу в крузервейті Кшиштофа Гловацького та відібрав у того титул чемпіона за версією WBO. Перемога одностайним рішенням суддів.

Перший захист

Рівно через три місяці вперше захистив титул у бою з південоафриканцем Табісо Мчуму. Нокаут у 9 раунді.

Останній захист в крузервейті

8 квітня 2017 року вдруге захистив титул WBO в крузервейті в бою проти американця Майкла Хантера. Перемога одноголосним рішенням суддів.

Трофей Мухаммеда Алі

Замість чергового захисту чемпіонського поясу, який мав відбутися влітку 2017-го в Одесі, українець прийняв пропозицію взяти участь у новоствореному турнірі World Boxing Super Series (WBSS), переможець якого ставав абсолютним чемпіоном світу в першій важкій вазі та володарем Кубка імені Мухаммеда Алі. На шляху до фіналу Усик здолав німця Марко Хука та латвійця Марієса Брієдіса (найважчий бій у кар’єрі. – ред).

21 липня 2018 року в фіналі декласував росіянина Мурата Гассієва. Розгромна перемога за очками.

Захист чотирьох поясів

10 листопада 2018 року знищив у ринзі британця Тоні Белью. Технічний нокаут у 8 раунді.

Важка вага

Після двох проміжних боїв у найпрестижній ваговій категорії зустрівся з чемпіоном світу Ентоні Джошуа в поєдинку за 4 чемпіонські пояси (IBF, IBO, WBA Super, WBO). Без шансів для британця забрав у того пояси та став чемпіоном світу у важкій вазі. Перемога одностайним рішенням суддів.

Реванш

У бої-реванші знову переміг Джошуа та захистив чемпіонські пояси. Перемога за очками роздільним рішенням суддів.

А в 2023-му Усик має шанс стати абсолютним чемпіоному світу в другій ваговій категорії! Якщо звісно бій проти Тайсона Ф’юрі відбудеться…

Андрій Твердохліб, АСЖУ, “Чемпіон”

Популярні новини