ГоловнаЛауреати АСЖУЯрослава Магучіх – Найкраща Атлетка 2022 року!

Ярослава Магучіх – Найкраща Атлетка 2022 року!

Стрибунка у висоту, яка цього року здобула титули чемпіонки світу у приміщенні, чемпіонки Європи та віце-чемпіонки світу на повітрі, набрала в опитуванні Асоціації спортивних журналістів України 86 балів, що стало найкращим показником серед жінок.

Також 2022-го Ярослава показала найкращий результат сезону в світі – 205 см, з яким перемогла на етапі Діамантової Ліги.

Photo by Andy Lyons/Getty Images for World Athletics


У боротьбі за перемогу у цій номінації Ярослава випередила минулорічну володарку титулу «Найкраща атлетка року» Людмилу Лузан, для якої 22-ий у спортивному сенсі також був успішним – «золото» й «срібло» чемпіонату світу та «золото» й два «срібла» чемпіонату Європи.

До Вашої уваги рейтинг номінації «Найкраща атлетка 2022 року»:

  1. Ярослава Магучіх – 86 балів
  2. Людмила Лузан – 79
  3. Сестри Алексіїви – 43
  4. Марина Бех-Романчук 23
    5-6. Вікторія Ткачук, Олександра Хоменець – по 7

Рік Магучіх

У 2022-му Ярослава Магучіх стала чемпіонкою світу в приміщенні й чемпіонкою Європи. На чемпіонаті світу влітку вона виграла срібну медаль, а завершила сезон перемогою у фіналі «Діамантової ліги». При цьому на етапі «Діамантової ліги» в Брюсселі вихованка Тетяни Степанової повторила рекорд України й установила молодіжний рекорд України (2.05 м), а її спроби на висоті світового рекорду (2.10 м) сколихнули всю світову легкоатлетичну спільноту, адже з часів Бланки Влашич ніхто настільки не наближався до цього результату:

«Вже давно ніхто не робив спроб на висоті світового рекорду, тож я горда з того, що спробувала 2.10. Сьогодні це було для мене трішки зависоко, проте мій менеджер сказав, що я готова стрибати вище, тож, можливо, коли всі умови складуться…

Я змогла поліпшити свій найкращий результат сезону просто неба. Попередній, 2.04 метри, тримався з 2019 року, тож уже був час зробити цей крок вперед. І ця перемога в Брюсселі, була, як і всі цього року, для України й українців. Знаю, що вони зараз посміхаються», – сказала Ярослава після перемоги на етапі «Діамантової ліги» в Брюсселі.

У березні Магучіх виграла чемпіонат світу в приміщенні з результатом 2.02 м, а у фіналі «Діамантової ліги» в Цюриху впевнено перемогла із ще одним стрибком вище двох метрів – 2.03 м. Зрештою і літній, і зимовий сезони українка завершила на чолі світового топ-листа сезону.

– Коли йшли на фінал «Діамантової ліги», ми з тренеркою, Тетяною Степановою, говорили про те, що це заключний старт сезону, потрібно його гарно завершити й потім готуватися до наступного, – зізналася Ярослава Магучіх після перемоги.

За матеріалами Федерації легкої атлетики України

Популярні новини