ГоловнаНовиниНОК України: Крикун замість Шевченка

НОК України: Крикун замість Шевченка

XXXVIII  Генеральна позачергова асамблея Національного олімпійського комітету України, що відбулася у режимі онлайн, прийняла відставку Андрія Шевченка з посади віце-президента організації. Нагадаємо, Шевченка було обрано на цю посаду під час Генасамблеї 17 листопада 2022 року, однак пізніше того ж дня зірка світового футболу заявив про свій вихід з НОКу, мотивувавши своє рішенням тим, що  «не може залишитися в складі олімпійського комітету при такому складі”.

Фото НОК України

Місце Шевченка на посаді віце-президента посів бронзовий призер Олімпіади -1996, член Виконкому НОКу Олександр Крикун, кандидатуру якого висунув президент організації Вадим Гутцайт, а члени зібрання підтримали майже одноголосно. Водночас замість Крикуна до Виконкому сьогодні обрали в.о. президента Асоціації спортивної боротьби України Юрія Копитька.

Також Генасамблея сьогодні затвердила попереднє рішення Виконкому олімпійського комітету щодо прийняття відставки членів НОКу, обраних у листопаді – Жана Беленюка, Георгія Зубка, Андрія Кожем’якіна, Григорія Суркіса, Євгена Проніна, Андрія Шевченка та Нестора Шуфрича.

Фото НОК України

Ще одне рішення варте уваги: за поданням Луганського обласного відділення  НОК України було позбавлено членства в організації почесного члена НОКу Миколу Кравченка  – «за вчинення дій, що шкодять репутації Національного олімпійського комітету України». Мова – про колаборантство із загарбниками.

Під час засідання було розглянуто основні організаційні питання, в тому числі фінансовий звіт та план бюджету організації на 2023 рік та вирішення кадрових питань. За словами президента НОК України Вадима Гутцайта, у поточному році планується збільшити допомогу федераціям та обласним відділенням (на 30%), розмір стипендій для атлетів – стипендіатів обласних відділень збільшиться більше ніж на 75%, вдвічі збільшиться підтримка НОК для ФСТ та відомств.

Фото НОК України

На завершення Генасамблеї Вадим Гутцайт подякував усім за участь та наголосив, що попереду багато роботи: «Рухаємося далі. Нам треба працювати на Перемогу: на спортивній арені та перемогу України!»

Популярні новини