ГоловнаЛауреати АСЖУЕнвер Аблаєв - найкращий тренер 2022 року!

Енвер Аблаєв – найкращий тренер 2022 року!

Головний тренер Збірної України з фристайлу переміг в опитуванні АСЖУ, на 10 балів випередивши Світлану Саїдову – наставницю найкращої команди цього року – Збірної України з синхронного плавання. Третю позицію посіла Тетяна Степанова – тренерка найкращої атлетки 2022 року Ярослава Магучіх.

Без сумніву, головне досягнення року – це срібний успіх підопічного Аблаєва – Олександра Абраменка на Олімпіаді у Пекіні. Цей тріумф визначив голосування і у номінації «Найкращий атлет року». Але, крім того, вихованці Енвера вибороли чотири медалі різного гатунку на етапах Кубка світу сезону 2021-2022 року: «золото» Анастасії Новосад, «бронза» Ольги Полюк і ще дві команді «бронзи» тріо у складі Олександра Абраменка, Дмитра Котовського та Анастасії Новосад.

Усі нагороди були здобуті у грудні минулого року й створили надійне підґрунтя для медальних сподівань на Олімпіаді. Але, на жаль, через позитивні тести на коронавірус, наша збірна так і не змогла виступити у командних змаганнях Ігор у Пекіні. Однак потенціал хлопців та дівчат дає нам підстави сподіватися на високі досягнення українців цього сезону.

Підсумки голосування у номінації «Найкращий тренер 2022 року»:

  1. Енвер Аблаєв – 28 балів (8 перших місць, два других)
  2. Світлана Саїдова – 18 (2 перших, 5 других)
  3. Тетяна Степанова – 10 (3 других, 4 третіх)

4-5. Андрій Стадник, Угіс Крастіньш – 6 (у кожного по одному першому місцю)

    6-5. Айнарс Багатськіс, Сергій і Валентина Коростильови – по 2 бали 

  • Бали нараховуються від 3 до 1 залежно від місця у трійці

Популярні новини