ГоловнаНовиниЧетверта поразка поспіль: "Динамо" залишається боротися за Лігу конференцій

Четверта поразка поспіль: “Динамо” залишається боротися за Лігу конференцій

Київське “Динамо” в Лізі Європи програло вчетверте поспіль, цього разу вдруге “Ренну” – 0:1,  й втратило шанси на вихід із групи. Залишається сподіватися, що в наступних двох турах команда Мірчі Луческу зможе “зачепитися” за третє місце, яке гарантує продовження боротьби в Лізі Конференцій.

Перед кожним матчем київського “Динамо” в цьому сезоні в Лізі Європи ми сподіваємося на диво. І віримо, що ось зараз кияни, нарешті, прокинуться й продемонструють хоча б пристойну гру. Але, на жаль, ми знову й знову розчаровуємося. Начебто хлопці Мірчи Луческу намагаються щось продемонструвати, але суперники виглядають краще й спокійно доводять свою перевагу. Ось і “Ренн”, як здалося, й не грав на повну потужність, але й за такої неквапливої гри французький команді вдалося дочекатися свого шансу, коли на початку другого тайму всі захисники номінальних господарів, після кутового, дивилися футбол, а Ву з близької відстані розстріляв ворота Нещерета.

Фото fcdynamo.com

Що ж стосується першого тайму, то гості зовсім не форсували події, адже й нічия їх цілком влаштовувала. При цьому підопічні Женезіо двічі вибачили своїх суперників, коли з вигідних позицій просто не влучили у ворота. А кияни знову більше імітували атакувальні дії, не доводячи перспективні атаки до логічного завершення. Бєсєдін вчергове  виглядав абсолютно безбарвно, не напружуючи захист. І навіть, коли в кінцівці першої половини динамівці активізувалися, то Артем після класного проходу та прострілу Циганкова елементарно не влучив по м’ячу. Цього разу Луческу залишив у запасі Кабаєва й зробив ставку на досвід Гармаша. Але ані Деніс, ані Шепелєв, ані будь-хто інший динаміки та креативу в атаці не створили. Все це виглядало, як дуже важка для гравців робота, яка не приносить задоволення ані футболістам, ані вболівальникам. І це ще добре, що перший тайм завершився нульовою нічиєю.

Фото fcdynamo.com

А у дебюті другого тайму “Ренн” забив й становище киян стало виглядати майже безнадійним. Адже гості грали із запасом міцності, а за рахунок чого, або кого, могли додати динамівці було незрозуміло. Мірча Луческу намагався щось покращити за рахунок замін, знявши з гри Дубінчака, Бєсєдіна та Гармаша. А згодом з поля пішов і Шепелєв. І потрібно було бачити Шепелєва та Бєсєдіна вже на лавці запасних. В їхніх очах було розчарування та спустошення. Тим часом, їхні партнери, до яких приєдналися Вівчаренко, Ванат, Кабаєв, Андрієвський та Караваєв продовжували грати без небезпечних моментів біля воріт суперників. Більше того, ще й кількість помилок і незрозумілих рішень збільшилася. Всі атаки конкурентів захист французької команди легко руйнував. Самі ж гості не особливо йшли вперед, задовольняючись мінімальною перевагою. Але коли футболісти “Ренна”  трохи додавали, то миттєво створювали небезпеку біля воріт Нещерета. І все у французів виходило якось легко та невимушено. І якщо “Динамо” на виїзді провело непогані 15 хвилин, то в другому матчі нічого подібного ми не побачили. Зважаючи на те, що “Фенербахче” здолав кіпрський АЄК Ларнака, то саме турецький клуб разом із “Ренном” забезпечили собі вихід у плей-офф Ліги Європи.

Фото fcdynamo.com

Стосовно ж гри київського “Динамо”, то виникає питання : а самі футболісти не втомилися ось так безбарвно програвати й коли ж ми побачимо прояви характеру та самоповаги? Наступна гра у чемпіонаті України у команди Луческу проти “Шахтаря”, який за класної гри ледь не здолав “Реал”. Зважаючи на те, що “гірники” ще й більше відпочиватимуть до «класичного» матчу, то цього двобою шанувальники “Динамо” очікують з великим острахом.

Юрій Ілючек, член АСЖУ та AIPS

Популярні новини