ГоловнаНовиниЄвропейський футбольний тиждень Спеціальних Олімпіад- 2023

Європейський футбольний тиждень Спеціальних Олімпіад- 2023

З 22 по 29 травня у Старому Світі пройшов 22-й Європейський футбольний тиждень (ЄФТ). Це основна футбольна подія у календарі Спеціальної Олімпіади, яка проводиться щорічно з 2000 року. В Україні футбольним амбасадором Спеціальної Олімпіади України (СОУ) є колишній нападник ФК «Шахтар» Андрій Воробей. 

Європейський футбольний тиждень – спільний проєкт Спеціальної Олімпіади та УЄФА. Він покликаний створити можливості для залучення до гри у футбол якомога більше дітей і молоді з відхиленнями у розумовому розвитку, допомогти їм соціально адаптуватися, зрозуміти свою рівність і гідність, а членам суспільства – відчути свою відповідальність перед людьми з обмеженими можливостями. ЄФТ Спеціальної Олімпіади доводить, що спортсмени з відхиленнями інтелекту, які тренуються і грають в одній команді зі спортсменами без таких відхилень в Об’єднаний футбол (Unified football), бачать, що включення у суспільство через спорт є досяжною метою!

Незважаючи на війну, у Волинській та Черкаській областях вдалося провести обласні футбольні турніри, з залученням спортсменів-переселенців СОУ. Подібні турніри з залученням наших спортсменів, яку змушені зараз перебувати за кордоном, пройшли у Польщі, Словаччині, Естонії, Румунії, Німеччині.

Проте основною подією стала участь української делегації у Міжнародному турнірі Спеціальної Олімпіади Європи Євразії з Об’єднаного футзалу (20-21 травня), який дав старт Європейському футбольному тижню. У змаганнях також взяли участь команди Литви, Латвії, Естонії, Бельгії й Монако. У підсумку змагань наші хлопці посіли 5-те місце. До речі, це перші міжнародні змагання для українських спортсменів з відхиленнями у розумовому розвитку з початку пандемії.

Як зазначив воротар команди СОУ Олександр Магдун, ця поїздка стала «мов ковток свіжого чистого повітря для наших спортсменів. Ставлення оточення до українців неймовірне»!

Спеціальна Олімпіада України, разом із партнерами, друзями, однодумцями постійно підтримує молодь з особливими потребами та їхні родини. СОУ вдячна Українській асоціації футболу і Українській асоціації футболу людей з інвалідністю, особисто Миколі Оскомі, за допомогу у розвитку футболу Спеціальної Олімпіади України.  

Популярні новини