ГоловнаНовиниНаціональна команда України з футболу збереться у Словенії

Національна команда України з футболу збереться у Словенії

Головний тренер збірної України Олександр Петраков оголосив імена 25-х гравців українських клубів, які розпочнуть збір у лавах національної команди 29 квітня у Словенії.

За пропозицією УЄФА та на запрошення Футбольного союзу Словенії українці зможуть жити й тренуватися на базі національної асоціації цієї країни, що розташована в регіоні Горенська та налічує три повномірних футбольних поля, готель, конгрес-центр та навіть замок. Власне розташується наша збірна у готелі «Брдо», розміщеному на території цього тренувального центру.

равці українських клубів розпочнуть підготовку 29 квітня, а виконавці з іноземних чемпіонатів приєднаються до них після того, як їхні клуби закінчать офіційний сезон.

Через ушкодження не зможуть допомогти збірній України захисники «Динамо» Олександр Тимчик та Микита Бурда. Водночас дебютний виклик до національної команди отримали півзахисники Михайло Мудрик із донецького «Шахтаря» та Олексій Гуцуляк із СК «Дніпро-1».

Головний тренер національної збірної України Олександр Петраков після оголошення складу команди, який готуватиметься до матчів плей-офф відбору ЧС-2022 та Ліги націй, відповів на запитання прес-служби УАФ.

— Олександре Васильовичу, визначено дату й місце початку збору національної команди України. Поділіться, як це стало можливим у воєнний час.

— Передусім хочеться подякувати президенту УАФ Андрію Павелку й президенту УЄФА Александеру Чеферіну за організацію цього важливого для національної команди України збору, а також керівництву держави, яке дало нам дозвіл на тимчасовий виїзд з України для того, щоб відстоювати її інтереси за кордоном.

Раніше, під час зустрічі з очільником УАФ, я попросив дати мені можливість зібрати команду 29 квітня, оскільки, як відомо, ми пропустили березневі дати ФІФА через вторгнення російської армії в Україну, а тому футболісти абсолютно позбавлені ігрової практики. Саме тому важливо зібратися 29 квітня, щоб ми змогли як слід підготуватися до надважливого матчу із Шотландією та наступних офіційних ігор. У червні на нас чекає насичений ігровий календар, а тому звичного за часом збору буде замало. Тому дуже вдячний особисто президенту УЄФА за сприяння й можливість зібратися в чудовому тренувальному центрі поблизу рідної для нього Любляни.

— Тим часом провідні українські клуби, «Динамо» й «Шахтар», уже розпочали свої збори й провели перші товариські благодійні матчі. Чи сприятиме це підготовці збірників?

— Звісно, і я хочу подякувати цим клубам та особисто їхнім головним тренерам та президентам. Клубні збори допоможуть гравцям національної команди підійти до початку нашого тренувального циклу в кращих кондиціях. Це важливо, що клуби зібралися раніше, а футболісти отримають ігровий тонус. А 29 квітня ми вже всі разом почнемо напрацьовувати варіанти ведення гри проти суперників, кожен з яких має відмінний від іншого ігровий стиль.

— Яким буде графік контрольних ігор національної команди?

— Ми звернулися з проханням до УЄФА організувати нам матчі в наступні дати: 2-го, 6-го, 10-го та 14 травня. Після цього, 15—16 травня, я планую дати хлопцям два вихідні, аби вони могли зустрітися із сім’ями. А із 17 травня до нас почнуть приєднуватися перші легіонери, в яких на той час закінчаться ігри в клубах. Одними з перших зможуть приїхати Соболь, Качараба, Зубков, Яремчук…

Пізніше приєднається решта хлопців, час прибуття яких у тому числі залежатиме й від успішності виступу їхніх клубів в єврокубках. Взагалі ж хочу наголосити, що на цьому зборі багато гравців, в яких, скажемо так, був брак практики в клубах, отримають чудовий шанс поборотися за місце у складі головної команди країни.

Список гравців, викликаних з українських клубів

Воротарі: Георгій Бущан («Динамо» Київ), Андрій Пятов, Анатолій Трубін (обидва — «Шахтар» Донецьк), Дмитро Різник («Ворскла» Полтава).

Захисники: Олександр Караваєв, Ілля Забарний, Олександр Сирота, Денис Попов (усі — «Динамо» Київ), Микола Матвієнко, Сергій Кривцов, Віктор Корнієнко, Валерій Бондар, Юхим Конопля (усі — «Шахтар» Донецьк).

Півзахисники: Тарас Степаненко, Михайло Мудрик (обидва — «Шахтар» Донецьк), Сергій Сидорчук,  Віктор Циганков, Микола Шапаренко, Віталій Буяльський (усі — «Динамо» Київ), Сергій Булеца («Зоря» Луганськ), Олександр Піхальонок, Олексій Гуцуляк (обидва — СК «Дніпро-1»).

Нападники: Артем Довбик (СК «Дніпро-1»), Денис Гармаш, Артем Бєсєдін (обидва — «Динамо» Київ).

Популярні новини