ГоловнаНовиниКаноїстка Вікторія Добротворська: відчайдушний крок для порятунку доньки

Каноїстка Вікторія Добротворська: відчайдушний крок для порятунку доньки

Сайт Міжнародної асоціації спортивної преси AIPS розповів історію української слаломістки, яка з допомогою чоловіка зуміла вивезти свою доньку із зони бойових дій.

24 лютого Вікторію Добротворську розбудили тривожні телефонні дзвінки: родичі повідомили, що рідна країна зазнала нападу російських військ.

У той час Добротворська, яка сім разів здобувала титул чемпіонки України та двічі ставала призеркою етапів Кубка світу з гірського слалому,  була у сусідній Польщі, якраз завершивши тренувальному збір. На 25 лютого у неї було заплановано виліт додому з Кракова. У рідній Вінниці її чекали п’ятирічна донька, чоловік та  батьки.

«Я відкрила телефон і почала читати страшні новини, що Росія напала на Україну, скидаючи велику кількість бомб, і в цей момент все змінилося», – розповідає Добротворська, – я запанікувала: пішла до свого тренера і попросила його відвезти мене до кордону. Сказала, мені все одно як, але ти повинен відвезти мене до кордону. Я пройду кордон, я піду додому…»

Розповідаючи події останніх днів, Вікторія неодноразово ледь стримує сльози, згадуючи той страх, який пережила, не знаючи чи у безпеці її родина.

Після серії напружених телефонних розмов 29-річна дівчина приїхала до Львова, куди чоловік з мамою привезли її доньку. Після емоційного возз’єднання сім’ї, почався новий виклик – повернутися до Польщі, де атлетка вбачала безпеку для рідних. Цілу добу Вікторія та її родина спали на львівському вокзалі, сподіваючись, що потяг врешті забере їх від бомб і руйнувань. Більше про втечу Вікторії з України та її страхи за чоловіка та батька, які залишилися в Україні, можна почути в  інтерв’ю спортсменки прес-службі Міжнародної федерації каное ICF.

Польська спільнота каноїстів надала Вікторії та її рідним безкоштовне помешкання, забезпечує харчування та надає можливість тренуватися, як і іншим спортсменам, які тепер перебувають у статусі тимчасово переміщених.

«Ми дуже вдячні нашим друзям, які  сказали, що ми можемо залишатися тут скільки завгодно, – каже  Добротворська.

Тим часом, кілька атлетів уже висловили свої засудження та відразу публічними висловлюваннями представників російської федерації каное, яка  підтримала вторгнення їхньої країни в Україну.

Міжнародна федерація каное ICF раніше заборонила всім російським і білоруським спортсменам, а також посадовим особам брати участь у всіх заходах, зустрічах, комітетах і форумах ICF, а також позбавила росію трьох заходів, запланованих на 2022 рік.

Крім того, ICF створює рахунок під назвою Go Fund me, щоби зібрати гроші для українських спортсменів, тренерів та їхніх сімей, які постраждали від цього моторошного нападу.

За матеріалами AIPS media

Популярні новини