ГоловнаНовиниМатч України з Шотландією у плей-офф Кубка світу перенесено на червень

Матч України з Шотландією у плей-офф Кубка світу перенесено на червень

Матч плей-офф Шотландія – Україна перенесено на червень. А Польща виходить до фіналу плей-офф у своїй пульці. Про це офіційно повідомила ФІФА.

Ось витяг з рішення Бюро організаційного комітету ФІФА:

«3 березня 2022 року Українська асоціація футболу звернулася до ФІФА з проханням перенести її матч(і) кваліфікації через неможливість організувати подорожі та тренування команди за поточних обставин. Після консультацій з УЄФА та чотирма асоціаціями-членами, які беруть участь у «Шляху А» плей-офф європейської кваліфікації, було одноголосно погоджено в дусі солідарності прийняти цей запит.

Матч між Шотландією та Україною, який спочатку був запланований на 24 березня 2022 року, тепер буде перенесено на наявне вікно у червні, а отже, матч між переможцями матчів Шотландія-України та Уельс-Австрія також буде перенесено на те саме вікно.

Крім того, було погоджено, що матч між Уельсом та Австрією відбудеться 24 березня 2022 року через необхідність обмежити перенесення уже запланованих матчів, і не перевантажувати червневе вікно календаря, яке уже й так є перевантаженим.

Альтернативні дати проведення матчів, перенесених з березня, будуть вивчатися відповідними сторонами і будуть оголошені своєчасно. Водночас вікно міжнародного календаря матчів у червні буде адаптовано відповідно до потреб команд після того, як ці деталі будуть остаточно узгоджені».

Водночас ФІФА повідомило, що Польща напряму виходить до фіналу плей-офф після рішення від 28 лютого 2022 року, прийнятого спільно з Виконавчим комітетом УЄФА, за яким всі російські команди відсторонено від участі у змаганнях ФІФА і УЄФА до подальшого повідомлення.

Таким чином, Бюро Організаційного комітету ФІФА підтвердило, що Польща отримує пряму перепустку до фіналу “Шляху B”, в якому 29 березня взустрінеться з переможцем матчу між Швецією та Чехією.

Популярні новини