ГоловнаНовини12 регіональних федерацій вимагають перевиборів президента Федерації боксу України

12 регіональних федерацій вимагають перевиборів президента Федерації боксу України

Ситуація з переобранням президента Федерації боксу України набуває гучного розголосу.

17 грудня 2017 року на офіційних інтернет-ресурсах Федерації боксу України було оприлюднено інформацію про переобрання Володимира Продивуса на посаду президента федерації на черговий термін.

А вже через 5 днів –  22 грудня,  відбулася прес-конференція за участю представників 12-ти регіональних осередків Федерації боксу України, які, своєю чергою, не визнали переобрання Володимира Продивуса президентом ФБУ .

Для того, щоби оприлюднити свою позицію, незгідні з процедурою переобрання керівники та представники осередків Федерації боксу  скликали у Києві прес-конференцію, під час якої повідомили, чому саме вважають переобрання Продивуса   нелегітимним.

За словами представників Києва та Київської області, Житомирської, Рівненської, Хмельницької, Кіровоградської, Харківської, Полтавської, Сумської, Одеської, Чернігівської та Донецької областей, вони не були запрошені на звітно-виборчу конференцію ФБУ, а отже, відповідно до статуту самої федерації, не було зібрано кворуму.

Саме тому учасники заходу зазначили й вважають переобрання Володимира Продивуса  на посаду президента ФБУ недійсним, через що  закликають чинне керівництво Федерації боксу України провести звітно-виборчу конференцію публічно й транспарентно, а не в особистому офісі Володимира Продивуса. В іншому разі, погрожують зверненням до Міністерства молоді та спорту України, а також до Спортивного арбітражного суду в Лозанні.

Головним конкурентом Продивуса на виборах був голова Київської міської організації ФБУ Кирило Шевченко.

Популярні новини