ГоловнаНовиниАСЖУ презентує: ...

АСЖУ презентує: ТОП-10 атлетів 2021 року

Кінець року – час підбиття підсумків! Для Асоціації спортивних журналістів України у першу чергу мають значення результати року спортивного.

Рік спортивних мега-подій

Так склалося, що через пандемію коронавірусу саме 2021-ий став олімпійським роком, а  Ігри у Токіо – його центральною  подією. З тієї ж причини,  й головний турнір футбольного чотириріччя у Старому Світі – чемпіонат Європи, відбувся саме цього літа. Відтак Євро-2020, як і Олімпіада залишивши у своїй назві минулорічні цифри, захопило увагу світового суспільства, а, отже, й медіа. Саме ці дві мега-події стали першочерговим мірилом успішності українських спортсменів.

Водночас відбулися й інші знакові події, на яких українські атлети досягли унікальних успіхів, як-от об’єднавчий бій за чотири чемпіонські пояси у надважкій вазі професійного боксу, який виграв Олександр Усика або ж  історичний успіх наших каноїстів та байдарочників на чемпіонаті світу…

Десятка найкращих: система нарахування балів

Експертна Рада АСЖУ, до якої входять 12 досвідчених медіа-фахівців – членів Правління Асоціації спортивних журналістів, прагнула врахувати найважливіші спортивні події та взяти до уваги всі найвагоміші досягнення наших атлетів, аби максимально об’єктивно визначити Десятку найкращих атлетів року. Переможець Рейтингу ТОП-10 буде автоматично оголошений Найкращим Атлетом 2021-го року.

Кожен член Експертної Ради формував свою Десятку самостійно, виходячи з числа претендентів, до якого увійшли 20 атлетів. У той же час, експерт міг додати свого кандидата, якщо вважав, що такого немає у списку претендентів. За перше місце у рейтингу експерта атлет отримував 10 балів до загального заліку, за друге – 9 балів і так по спадній – аж до 10-го, за яке начислявся один бал. Після цього оцінки усіх 12 експертів були підсумовані, сформувавши  остаточний рейтинг.

Також Експертна Рада визначила  переможців у номінаціях «Найкращий тренер року» та «Команда року».

Найкращий атлет та Найкраща атлетка

З цього року АСЖУ запроваджує нову номінацію:  будуть визначені найкращі атлети обох статей. Це означає, що атлет, котрий набрав найбільшу суму балів  у Десятці визнається найкращим загалом (чоловік це чи жінка – буде видно з підсумків голосування). Водночас найкращий за рейтингом з протилежної статі визнається «топовим» атлетом у своїй категорії. Таким чином, за підсумками оголошення Десятки ми дізнаємося імена Найкращого Атлета та Атлетки 2021 року!

Відлік розпочато!

За традицією, що склалася, оголошення підсумкового рейтингу атлетів відбуватиметься у зворотньому порядку. Починаючи з 14 грудня на сайті та у соцмережах АСЖУ з’являтимуться по два атлети з ТОП-10. Коли ж ми підійдемо до четвірки найкращих, оголошуватимемо по одному атлету!

Отож, вже від сьогодні й кожного наступного дня «ловіть» імена найкращих  атлетів   України 2021 року за версією спортивних медіа України!

Інтрига наростатиме! Стежте за нашими лауреатами щодня!

Популярні новини