ГоловнаНовиниParimatch Media Cup визначив нового чемпіона серед спортивних ЗМІ

Parimatch Media Cup визначив нового чемпіона серед спортивних ЗМІ

У Києві відбувся третій щорічний футбольний турнір Parimatch Media Cup. Це змагання започатковане Асоціацією спортивних журналістів України та компанією Parimatch 2019 року.

Команд-учасниць, як і попередні роки було 8 – до постійних учасників – колективів телеканалів “Футбол”, Збірної спортивних журналістів України, сайту “Трибуна”, додалися дебютанти – Football Hub, телеканал “Еспресо” та сайт UA-Football; відчутно підсилилася команда телеканалу ICTV, для якої це була друга участь у Медіа-кубку, а доповнили вісімку “Вільні агенти” (цей колектив склали представники різних редакцій, які не змогли зібрати своєї повноцінної команди). Звісно, прикро, що деякі з учасників попередніх років не змогли цього разу організуватися, але, віримо, що наступного року вони таки зберуться з силами і заявляться на турнір.

До слова, після турніру журналісти зауважували, що кількість команд-учасниць цілком можна збільшити, адже інтерес до Медіа-кубку зростає і він вже сприймається спортивними медіа, як головне футбольне змагання року серед спортивних журналістів.

Боротьба за перемогу була як ніколи запеклою. Фіналіст та чемпіон попередніх турнірів – телеканал “Футбол”, знову зміг вийти з групи. Але у півфіналі поступився у серії пенальті команді сайту “Трибуна” і, у підсумку, здобув бронзовий кубок, обігравши у матчі за третє місце ICTV. Також нападника ТК “Футбол” Євгена Кузьменка було визнано найкращим гравцем турніру.

У фіналі ж зійшлися команди “Трибуна” та Football Hub. За цією грою уважно дивилися всі гравці, для яких турнір вже закінчився. Вирішальний матч вийшов справді видовищним і закінчився перемогою Football Hub 2:0. Крім головного трофею “Parimatch Media Cup”, гравець та тренер команди-переможниці були відзначені індивідуальними нагородами. Найкращим бомбардиром із сімома голами став Віктор Шаблієнко, а коуча Football Hub Рената Мірошникова визнано найкращим тренером турніру. А от приз найкращого голкіпера турніру отримав Олександр Пасічник з сайту “Трибуна”.

Збірна спортивних журналістів України (переможці першого розіграшу) цього разу не змогла вийти з групи, програвши перший матч жвавій команді ICTV 2:3 (у підсумку, саме ця поразка стала “фатальною” для турнірних перспектив команди), зігравши внічию з “Трибуною” 1:1 і впевнено обігравши “Еспресо” 4:0. Незважаючи на переважання кожного з опонентів у контролі м’яча та створенні гольових моментів, реалізація кульгала на обидві ноги, тож, сподіваюся, цей холодний душ буде доречним й вчасним для Збірної перед поїздкою на Міжнародний турнір спортивних журналістів до Тбілісі (28-31 жовтня).

Але головне – це спілкування та обмін позитивними емоціями, і у цьому сенсі турнір вдався на всі 100! Призи молоді журналісти отримували з рук Легенди української спортивної журналістики Валентина Щербачова і це ще один приємний та знаковий момент!

Олександр Гливинський, президент АСЖУ: Турнір виріс-це стосується й рівня гравців, й роботи організаторів. У нас є все, щоб рухатися далі і через рік Parimatch Media Cup буде ще цікавішим. Спортивна журналістика зараз переживає непрості часи і такі змагання потрібні, щоби згуртувати спортивні медіа, дати їм можливість неформально поспілкуватися, бо, висвітлюючи змагання, журналісти завжди сконцентровані на своїй роботі. А тут є нагода і  самим позмагатися, і потім обговорити це змагання у колі колег,  не забуваючи при цьому про почуття гумору. Приємно констатувати, що спільна ідея АСЖУ та Parimatch розвивається і збирає дедалі більше медійників.

Олена Кобозєва, Head of Сommunications Parimatch Ukraine: Ми раді, що Parimatch Media Cup стає традиційним місцем зустрічі спортивних журналістів. Ця професія існує та розвивається, перш за все, завдяки справжнім фанатам своєї справи. Метою Parimatch є підтримка спорту на всіх рівнях, само тому ми і проводимо цей турнір, щоб у журналістів була можливість не тільки працювати разом, але і проводити час на таких живих заходах. Сьогодні всі вони показали, що не тільки добре розбираються у спорті, а і самі можуть продемонструвати майстерність на футбольному полі.

Популярні новини