ГоловнаНовиниЗа підтримкою друзів пройшов фінальний турнір Європейського баскетбольного тижня 2016 Спеціальної Олімпіади...

За підтримкою друзів пройшов фінальний турнір Європейського баскетбольного тижня 2016 Спеціальної Олімпіади Європи/Євразії в Україні

З 26 листопада по 4 грудня 2016 року традиційно пройшов Європейський баскетбольний тиждень Спеціальної Олімпіади. Локальні змагання з баскетболу серед людей з відхиленнями у розумовому розвитку відбулися у 8 областях України за участю 900 баскетболістів СО України. Під час другого етапу відбулися регіональні турніри, найкращими з яких були: обласні змагання дітей та молоді з вадами розумового і фізичного розвитку за програмою Спеціальної Олімпіади 25 листопада для 16 команд в м. Дніпро та 23 листопада сумський регіональний турнір серед 7 чоловічих та жіночих команд.

Всеукраїнські змагання в рамках Європейського баскетбольного тижня Спеціальної Олімпіади Європи/Євразії та семінар для 17 тренерів відбулися 28-29 листопада у Миколаєві при підтримці міської адміністрації, Фонду соціального захисту інвалідів, Федерації баскетболу України, Фундації Кока-Кола, Iris O’Brien Foundation, Міжнародного жіночого клубу Києва, Асоціації спортивних журналістів України та «МакДональдз Україна».

У турнірі взяли участь 13 команд з 10 областей України. Виступ артистів на церемонії відкриття змагань додав учасникам святкового настрою, а потім на паркеті спортивного комплексу «Надія», кращої баскетбольної арени області, відбувалася справжня запекла боротьба, в результаті якої в ІІ дивізіоні перше місце дісталося команді Сумської області, друге – команді Херсонської області, третє – команді Черкаської області. В І дивізіоні де змагалося 5 команд в «Об’єднаному баскетболі» перемогу виборола команда Миколаєва (спеціальна школа – інтернат № 2), друге місце зайняла команда з м. Дніпро і третє місце посіла команда Запорізької області. Серед жіночих команд перше місце у команди Миколаєва (спеціальна школа – інтернат № 2), друге – команди м. Дніпро, третє – команди Миколаєва (спеціальна школа – інтернат № 3). Почесні гості нагородили призерів турніру кубками, медалями та дипломами.

Одночасно, під час проведення змагань,СО України провела для всіх спортсменів обстеження за програмою СО «Здорові спортсмени», а 30 листопада СО України провела презентацію програми «Маленькі спортсмени» для 24 фахівців по роботі з маленькими дітьми та практичні заняття з елементами баскетболу для 10 маленьких спортсменів в Миколаївській спеціальній школі – інтернаті № 2).Також в цей день відбулася показова гра з флорболу між командою інтернату та командою з флорболу Спеціальної Олімпіади Запорізької області.
Спасибі, друзі, за підтримку!

Андрій Підварко,
Виконавчий директор Спеціальної Олімпіади України

Популярні новини