ГоловнаНовиниМихайло Романчук робить медальний дубль у Токіо

Михайло Романчук робить медальний дубль у Токіо

Михайло Романчук сьогодні став першим українським мультимедалістом на Іграх у Токіо! Український плавець здобув «срібло» на дистанції 1500 метрів, додавши ще одну нагороду до раніше здобутої «бронзи»! Після 17 років без олімпійських медалей для українського плавання Михайло вражає унікальним результатом!

Зі старту фінального запливу у лідери вийшов італієць Грегоріо Пальтріньєрі, але до половини дистанції переслідувачі наздогнали чемпіона Ріо-2016: у новій лідерській групі плив і Романчук. Незабаром четверо плавців відірвалися від суперників і стало зрозуміло, що саме вони розіграють медалі.

Загалом українець йшов рівно всю дистанцію – розподіл медалей у стаєрському запливі знову вирішив фініш, на якому Михайло програв одну секунду несподіваному відкриттю цих Ігор – 21-річному американцю Роберту Фінке. Дебютант Олімпіади, як і кількома днями раніше, на дистанції 800 метрів, випередив усіх конкурентів, здобувши уже друге золото Токіо-2020! Показник Фінке – 14:39.65, результат Романчука – 14:40.66. На останніх метрах дистанції Михайло виграв 0,25 секунди у чемпіона світу німця Флоріана Вельброкка (14: 40.91). Олімпійський чемпіон Ріо-2016 на цій дистанції італієць Грегоріо Палтріньєрі залишився без медалі. Ще один українець, котрий плив у фіналі – Сергій Фролов,фінішував восьмим — 15:04.26.

Романчук здобуває перше «срібло» для України у Токіо: досі у здобутку нашої команди було п’ять бронзових нагород. Для самого ж Романчука це вже друга медаль у Токіо – раніше він здобув «бронзу» на 800-метровій дистанції.

– Є дві медалі і я задоволений цим результатом, – сказав Михайло Романчук після фінішу у коментарі прес-службі НОК України, – вперше за три роки вдалося обігнати німця, але з’явився новий швидший суперник. Дуже важкі змагання видалися. Незвичний режим, організм до такого просто не звик. Звичайно, хочеться більшого. Але ми не здаємося і, як би складно не було, будемо працювати й рухатися далі… Як мінімум до Парижа-2024».

Популярні новини