ГоловнаНовиниПрибуття олімпійців до Японії: жорсткі правила безпеки

Прибуття олімпійців до Японії: жорсткі правила безпеки

Токіо у повній готовності до Олімпіади в умовах пандемії. В повітрі відчувається спека з надмірною вологістю. Місцевий клімат визначити неможливо, оскільки щоденні грози змінюються пекельним сонце, що відчувається  як +43°C.

Минулого тижня розпочались масові прибуття команд. Про те, як Токіо зустрічало олімпійців поділився президент AIPS Джанні Мерло.  

Посадка – Прибуття до аеропорту Ханеда, меншого та ближчого до центру, ніж Наріта, було набагато складнішим, ніж на попередніх Олімпійських іграх. Перед висадкою працівники організації попросили заповнити в літаку спеціальну форму – швидка, але несподівана процедура, яка допомагає уникнути черг на виході. Уже через 200 метрів проходження терміналу вони перевірили чи завантажені олімпійцями спеціальні додатки, які допомагають відстежувати  інформацію про стан здоров’я та місцезнаходження гостей.

Номер – Для наступного тесту на слину учасникам було видано ідентифікаційний номер. Тривалість процесу –  від 2 до 4 годин.

Ризики – Усі співробітники дуже уважно ставляться до деталей у деклараціях про стан здоров’я. Ті, хто припускається помилок у заповненні форм на ПЛР-тест, який має бути зроблений за 72 години до в’їзду в країну – ризикують не лише  довго очікувати, а й, взагалі, тут же вирушити додому. Тож доведеться  звернути особливу увагу на цю вкрай важливу деталь.

Ефективна організація – Щоб уникнути прямого контакту з населенням, транспорт усіх причетних до Олімпійських ігор людей, відокремлений від громадського. Команди доправляють безпосередньо до місця, де вони завершують підготовку, а журналістів та технічних працівників –  до головного терміналу міста, звідти всім видається безкоштовний ваучер на “безпечне” таксі, яке доставить їх до готелю. Ідеальна координація.

Ті, хто проти – Відсоток японців, які проти проведення Ігор все ще високий. Хоч, зрештою, нещодавня демонстрація перед готелем, де проживають Томас Бах та МОК, привернула всього лиш кілька людей. Мешканці міста досі не можуть погодитися з тим, що організаційну машину вже неможливо зупинити, хоч уряд посилив жорсткі обмеження щодо проведення Ігор. Вони нам посміхаються, але воліють не говорити про те, що відчувають усередині. Вони продовжують бути приязними, навіть коли непохитно ставляться до правил, яких ми повинні дотримуватися. Ми не можемо звинувачувати їх, оскільки, якщо вони послаблять «хватку», тоді буде важко впоратися з таким дискомфортом. Вони не звикли до імпровізації та еластичності в тлумаченні правил.

Песимісти – Відомий експерт “ризиків катастрофи» Хіротада Хіросе, для того, аби розлютити моральний дух тих, хто сумнівається, заявив французькому прес-агентству, що організатори Ігор мають врахувати руйнівну небезпеку землетрусів і тайфунів, які поширені в цій частині світу, сидячи на «Вогняному кільці».

Причина – Ми повинні продовжувати мислити позитивно, адже ці ігри також мають стати новим досвідом щодо того, як боротися з пандемією, не відмовляючись від усього, що ми маємо. Потрібно, щоб усе населення планети розуміло, що потрібно дотримуватися нових правил життя, які не підривають справжні права індивідуальної свободи.

Джанні Мерло, президент AIPS. Переклад та адаптація – Христина Гуро.

Популярні новини