ГоловнаНовиниКубок України з футболу: "Шахтар" вилітає, "Динамо" - ледь-ледь просочується до півфіналу

Кубок України з футболу: “Шахтар” вилітає, “Динамо” – ледь-ледь просочується до півфіналу

Чвертьфінал національного Кубка подарував шанувальникам футболу максимально закручену інтригу: чемпіона України вибив з розіграшу клуб першого дивізіону, а чинний володар трофею ледь врятувався від такої ж долі.

“Агробізнес” творить історію

Лідер поточного чемпіонату першої ліги із самого початку чинив гідний опір чинному чемпіону України. У першому таймі, попри територіальну перевагу гірників, «Агробізнес» створив три гольові нагоди, найкращу з яких мав Петров, що вийшов сам на сам із П’ятовим. У цьому епізоді лише вдалі дії Кривцова, який наздогнав суперника та завадив йому пробити, врятували донеччан від неприємностей.

По перерві «Шахтар» отримав право на 11-метровий, але Алан Патрік програв двобій Мозілю. Чудовий шанс принести перемогу своїй команді в основний час мав Дентиньо, який на 89-й хвилині головою пробив у поперечину. У компенсований до другого тайму час у стійку влучив і Юхимович.

В екстратаймі результативний випад удався «Агробізнесу»: Семенець, якого вивели сам на сам із Пятовим, переграв голкіпера. 1:0. Завершував матч «Шахтар» у меншості — друге попередження отримав Хочолава. Представник нижчого дивізіону втримав переможний рахунок та завтра дізнається суперника в півфіналі.

Денис Бойко витягує “Динамо”

Підопічні Мірчі Луческу, як і донецький «Шахтар», згідно з регламентом, розпочали боротьбу в Кубку України-2020/2021 із чвертьфінальної стадії. У зустрічі з амбітним «Колосом» чинний володар трофея здобув перемогу лише завдяки кращому виконанню післяматчевої серії пенальті.   

У першому таймі на полі спостерігалася напружена боротьба, гольові моменти виникали нечасто. Удари Циганкова та Сидорчука були неточними, а з пострілом Миколенка впорався воротар ковалівців Волинець. Кілька разів вдало діяв на виходах і голкіпер «Динамо» Бойко, який повернувся до стартового складу на кубковий поєдинок. Неприємним моментом для біло-синіх стало ушкодження Циганкова, через яке він був змушений дочасно залишити поле.    

По перерві динамівці затисли суперника біля його штрафного майданчика, але втілити свою перевагу в гол не зуміли. Не відбулося голів і в додатковий час. Долю протистояння було вирішено в післяматчевій серії 11-метрових, яку краще виконали футболісти «Динамо». Денис Бойко відбив два удари поспіль – Задої та Гавриша, а у вирішальному підході Ільїн пробив повз ворота.

Фото fcdynamo.kiev.ua

“Зоря” виграє боротьбу нервів

Підопічні Віктора Скрипника підійшли до гри з рекордною для луганського клубу серією із шести перемог у чемпіонаті, причому у вік-енд чорно-білі обіграли «Шахтар». Порівняно з тією зустріччю наставник «Зорі» зробив низку змін, вдавшись до ротації. Протистояв представнику Прем’єр-ліги один із лідерів другого дивізіону «Верес», який лише нещодавно повернувся до України з турецького збору.

У першому таймі підопічні Юрія Вірта грали із «Зорею» на рівних. На 18-й хвилині господарі навіть вийшли вперед — Шестаков реалізував пенальті, призначений за фол Юрченка у власному штрафному. Проте невдовзі луганці відігралися після стандарту. Той самий Юрченко виконав подачу, а Іванісеня здорово зорієнтувався в епізоді після помилки Когута на виході. «Верес» міг відзначитися вдруге, проте Гегедош, прибравши захисника, влучив у дальню стійку воріт Васіля.

На початку другої половини гри рівняни забили, але гол Шестакова не зарахували через офсайд. Згодом «Зоря» вийшла вперед — Кочергіну вдався точний постріл здалеку у ближній кут. Господарі відповіли ударом Гегедоша у площину. Пізніше у «Зорі» з кількох метрів не зміг замкнути простріл Юрченко.

На 77-й хвилині другу жовту картку за зрив небезпечної атаки отримав Причиненко, тож «Верес» завершував матч у меншості. «Зоря» зуміла втримати перевагу й крокує до півфіналу.

Фото veres.rv.ua

І знову герой серії пенальті: Юрій Паньків

Ще в одному поєдинку «Дніпро-1» на своєму полі поступився «Олександрії». У першому таймі гостріше діяли господарі, але по перерві одна з контратак команди Володимира Шарана принесла їй успіх. Третьяков перехопив передачу суперників, пройшов із м’ячем та потужно пробив із далекої відстані. 0:1. Потім свою результативну контратаку провели й дніпряни. Булеца за допомогою рикошету зрівняв рахунок. 1:1. Це відбулося вже після того, як у гостей за дві жовті картки було вилучено Гречишкіна.

Більше голів в ігровий час не сталося, і переможець визначився в серії пенальті, яку краще виконали олександрійці. Голкіпер «Олександрії» Паньків, який був у списку викликаних на листопадовий збір національної команди України, відіграв повний матч та відбив два удари в післяматчевій серії 11-метрових.

Кубок України. 1/4 фіналу

03.03.2021

«Верес» (Рівне) — «Зоря» (Луганськ) — 1:2 (1:1)

«Динамо» (Київ) — «Колос» (Ковалівка) — 0:0, п.п. 4:3

«Дніпро-1» (Дніпро) — «Олександрія» (Олександрія) — 1:1 (0:0, 1:1), п.п. 3:4

Голи: Булеца (79) — Третьяков (62).

Вилучений: Гречишкін (75, «О»).

«Агробізнес» (Волочиськ) — «Шахтар» (Донецьк) — 1:0 (0:0), д.ч.

Гол: Семенець (96).

На 53-й хвилині Алан Патрік не реалізував пенальті.

Вилучений: Хочолава (109, «Ш»).

Прес-служба Української Асоціації футболу

Популярні новини