ГоловнаНовиниАтлет рейтингу ТОП-10:Юлія Левченко

Атлет рейтингу ТОП-10:Юлія Левченко

Десяте місце у рейтингу найкращих атлетів 2020 року за версією АСЖУ за 2020-ий рік – у легкоатлетки Юлії Левченко.

Чарівна й талановита Юлія, віце-чемпіонка світу 2017 року, цей рік, як і попередній, провела у конкуренції з іншою чарівною українкою – Ярославою Магучіх. Обидві яскраві стрибунки по черзі тішили нас своїми звитягами  у 2020-му. Найяскравіший тріумф Юлії цього року –  це, певне, вереснева перемога на етапі Діамантової Ліги у Римі. Тоді перше місце Левченко приніс стрибок на 1,98 метра.

Фото Дмитра Вакулка, ФЛАУ

Найкращими результатами українки у сезоні стало підкорення планки на 2,00, що вдалося Юлі двічі: у липні у Києві та у серпні у польському Бидгощі, на престижному турнірі пам’яті Ірени Шевінської. Крім першості  у цьому престижному змаганні, Левченко також святкувала перемоги на ще трьох міжнародних турнірах просто неба і на одному національному – у приміщенні.

Фото Дмитра Вакулка, ФЛАУ

У конкуренції з Ярославою Магучіх Юлія Левченко перемогла у трьох із п’яти очних змагань на повітрі, щоправда два, в яких Юля поступилася,  були турнірами Діамантової Ліги, а отже цінуються вище. Також Юля пропускала Ярославу вперед на усіх трьох спільних для них змаганнях у приміщенні. У  «діамантових протистояннях» у Юлі одна перемога проти двох поразок. За Personal Best у цьому сезоні Левченко також поступилася – 2.00 проти 2,02.

Фото Дмитра Вакулка, ФЛАУ

Однак стабільність і клас Юлії Левченко не піддаються сумніву. Цей рік вона завершує на першій сходинці світового топ-рейтингу літнього сезону серед висотниць, ділячи лідерську позицію з  Ярославою Магучіх. Постійна конкуренція українок дає їм чудову мотивацію, а нам неймовірне задоволення спостерігати за дівчатами у секторі.

Бажаємо Юлії у новому сезоні бути завжди у ТОПі, підкорюючи для себе і для країни найвищі планки! 

Олександр Гливинський

Фото Дмитра Вакулка, ФЛАУ

Для виробництва титульного колажу використано фото European Athletics via Getty Images

Популярні новини