ГоловнаНовиниАбу-Дабі приймає дзюдоїстів-ветеранів

Абу-Дабі приймає дзюдоїстів-ветеранів

Наприкінці листопада в Абу -Дабі (Об’єднані Арабські Емірати) проходив п’ятий чемпіонат світу з дзюдо серед ветеранів. 696 учасників (найстаршому 84 роки) представляли 56 країн. Чемпіонату світу передували відбіркові змагання. Федерації дзюдо сорока країн провели національні першості і вибрали кращих із 11000 дзюдоїстів.

Чемпіонат обслуговували 18 арбітрів. На один тиждень Абу-Дабі став світовою столицею ветеранського дзюдо. У збірній України виступало 26 спортсменів. На їхньому рахунку 14 медалей і шосте загальнокомандне місце.

Ізмаільчанін Іван Папушенко (вага до 100 кг) провів дві сутички з борцями з Росії та Монголії і дуже близький був до того, щоб стати призером турніру. Але через травму наш земляк змушений був відмовитися від боротьби за медаль. У результаті у нього 10-е місце. Нагадаємо, що в національній першості серед ветеранів дзюдо (жовтень 2013 р., Донецьк) Іван став віце-чемпіоном країни, забезпечивши собі місце у збірній України.

– Участь у чемпіонаті світу, – сказав нам спортсмен-ветеран, – дало мені безцінний досвід, можливість краще познайомится з суперниками. І на цій основі скласти план підготовки на 2014 рік, в якому розраховую виступити успішніше, ніж в Абу-Дабі. До того ж я радий знайомству з дивовижною країною, якою є сьогодні Об’єднані Арабські Емірати.
 

Валерій МЕССОЙЛІДІ

Ізмаїл , Одеська область

Знімок Івана Папушенко

Популярні новини