ГоловнаНовиниХитка перевага "Динамо"

Хитка перевага “Динамо”

Київське “Динамо” , яке  мінімально переграло австрійський “Штурм”- 1:0,  ми, безумовно, маємо право порівнювати з “Бенфікою”. Адже у разі перемоги динамівців над австрійцями, хлопцям Луческу потрібно буде проходити португальський бар’єр. Поки що порівняння не на  користь киян. Хоча і без цього “орли” , на думку фахівців і букмекерів, головні фаворити на потрапляння до групового етапу.  Та якість гри, взаємодія, і, перш за все, швидкість на користь португальського клубу. Португальці просто не помітили слабкого суперника, а кияни не були мега-впевненими проти андердогів. Більше того, “штурмівці” володіли деякою перевагою в дебюті  зустрічі й мали два стовідсоткові шанси повести в рахунку. Але спочатку Бущан врятував, а згодом форвард не влучив у ворота майже з меж воротарського.

Фото ФК “Динамо”

Тут слід зазначити, що Мірча Луческу вимушений був робити зміни у стартовому складі уже після розминки. Віктор Циганков зазнав чергової, вже традиційної, незрозумілої травми й команди вимушена була знову грати без свого номінального лідера.  На щастя, у блискучій формі перебуває Олександр Караваєв. Він вийшов в основному складі й був чи не найкращим на полі. І справа  не в ефектному та  дуже потрібному голі після чергової класної флангової передачі Дубінчака. Олександр був свіжим, кретивним і дуже мобільним.. На відміну від Беседіна, який знову, коли команда грає першим номером, все робив  не до ладу. До Артема немає претензій щодо самовіддачі, бажання й обсягу виконаної роботи. Але форвард повинен використовувати свої моменти. А це вже стало нашим болем і відчаєм. В середині поля тріо складали Сидорчук, Шапаренко та Шепелєв. І тут слабкою ланкою виглядав Шепелєв, від якого ми всі чекаємо більше пристрасті та наполегливості. Шапаренко працював більше на атаку, а капітан киян, як завжди, намагався встигати усюди.

Фото ФК “Динамо”

Ну, а Буяльський разом із Караваєвим сміливо може претендувати на титул гравця матчу. Віталій постійно шукав м’яч, намагався зіграти тонко й непередбачувано для суперників. Але, на жаль, партнери не завжди встигали за думкою свого лідера. А шансів самому забити Буяльський мав обмаль і  його зрячі постріли цілі не досягли. Стосовно захисників зазначу, що на початку вони нервували, але підстрахував Бущан. Але це скоріше були проблеми переоцінки власної переваги.

Потім, коли гра заспокоїлася,  включилися флангові беки. А в Забарного з Поповим особливої роботи більше не було. І тут хотілося від них більше підключень та загрози під час стандартів. Тим більше, що проти “Фенербахче” Забарний це наочно продемонстрував. Здавалося, що гравців “Штурма” цілком влаштовує мінімальна поразка. Не знаю, чи влаштувала Луческу мінімальна перемога, але у динамівців, при всій ігровій перевазі,  знову в другому таймі не було жодного удару в площину воріт. Багато контролю, багато бажання, але родзинки та влучності не вистачає. Кияни грали академічно, впевнено, але таких суперників потрібно перегравати так, як це зробила “Бенфіка” з данцями – з великою перевагою не лише на полі, але й в рахунку. Португальці спокійно вирушають в гості до “Мітьюлланда”, а кияни мають лише один м’яч переваги, яка дуже хитка. Погодьтеся, що сьогодні ми знову не побачили абсолютно збалансованої гри, яка потрібна для того, щоб долати конкурентів рівня “Штурму”. Хоча проходити таких австрійців підопічні Мірчі Луческу просто зобов’язані.

Юрій Ілючек, член АСЖУ та AIPS

Популярні новини