ГоловнаНовиниЩасливого й успішного 2022 року!

Щасливого й успішного 2022 року!

Дорогі Колеги!

Щирі вітання із прийдешнім 2022-им роком!

Рік попередній не був легким для нашої професії: пандемія серйозно ускладнює роботу журналіста. Відтак лише найбільш віддані і відчайдушні, без перебільшення, вибороли можливість висвітлювати матчі Євро-2020, а щодо Олімпіади у Токіо, то туди, взагалі, зуміли дістатися одиниці з нас, кожен і кожна з яких заслуговує на величезну шану й повагу.

Нинішні часи є дуже непростими для професії спортивного журналіста, перевіряючи нас усіх на незламність та віру – у журналістські принципи, у силу думки, у справедливість й поміркованість, у нашу згуртованість заради боротьби за відстоювання своїх прав і свобод. Лише гуртом можна здолати ті перешкоди, які виросли перед медіа не лише в Україні, а й у світі.

Сучасну ситуацію у світових медіа дуже чітко охарактеризував президент AIPS Джанні Мерло: «Ми маємо захищати свою журналістську незалежність у час пандемії, навіть від деяких спортивних чиновників, які воліють займатися піаром, а не спілкуватися зі справжніми журналістами. Думаю, наша боротьба буде складнішою, ніж раніше, але я налаштований оптимістично, тому що думаю, що всі ви хочете боротися, щоб захистити нашу професію та авторитет».

2022-ий знову буде олімпійським – уже у лютому має відбутися Зимова Олімпіада у Пекіні, а наприкінці року на нас чекає чемпіонат світу з футболу у Катарі, за право виступити на якому бореться національна команда України. Далекі маршрути знову ставлять перед нами складні завдання –дістатися місць проведення головних турнірів чотириріччя, знову ж таки, зможуть небагато з нас. У цей непростий час нам, як ніколи, потрібна допомога держави й суспільства, і Асоціація спортивних журналістів України  продовжить пошук припустимих для професії можливостей для підтримки незалежної професійної спортивної журналістики та популяризації спортивних медіа.

Наступного року АСЖУ планує проведення щомісячних круглих столів з обговорення проблематики різних видів спорту, організацію семінарів для підвищення журналістської кваліфікації, а також проведення традиційної церемонії нагородження найкращих спортивних медіа України 2021 року з попереднім оголошенням конкурсу журналістських робіт.

Вітаючи Вас усіх з прийдешнім 2022-им, бажаю передусім здоров’я Вам усім та Вашим близьким, невичерпного натхнення у творенні своїх неповторних й оригінальних журналістських матеріалів, а також віри у те, що все буде добре й журналістика надалі виконуватиме свою суспільну місію – нести правду заради розвитку самого суспільства.

Щасливого й успішного 2022 року!

Олександр Гливинський, президент АСЖУ 

Популярні новини