ГоловнаНовиниЗавершення єврокубкового сезону

Завершення єврокубкового сезону

Без дива та зайвих очікувань завершився євросезон для українських команд. І якщо перед першими матчами ще тліла якась надія, то після них – прийняття ситуації. Наші клуби не сильніші за європейські, на жаль, і час до цього звикнути. Перемоги над «Реалом» і голи «Барселоні» на «Камп Ноу» – радше сплеск емоцій і виняток з правил, ніж закономірність і вихід на новий рівень. Тому не варто засмучуватися через виліт обох команд на такій стадії – це наш рівень.


«Шахтар» не показав нічого нового
Здається, перед матчем-відповіддю навіть гравці не вірили у власний успіх. 3:0 – занадто велика різниця для команд рівня «Роми», аби реально сподіватися на реванш. Головне завдання на матч у Києві – не впасти обличчям у багнюку і вийти з протистояння з високо піднятою головою. Стартовий склад без Тайсона і Марлоса показав, що Каштру розуміє всю відповідальність і, хоча вже навряд розраховує на новий контракт, хоче піти красиво.

«Гірники» агресивно провели перший тайм та мали декілька шансів, щоб відкрити рахунок. Швидкий гол подарував би гравцям впевненість та запалив надію на неймовірний реванш. Проте нулі після першої половини лише пыдсилили думку: «Як тренеру мотивувати команду виходити на другий тайм?». А вона, здається, з роздягальні і не вийшла – швидкий гол «Роми» вбив інтригу, якої вже навіть не існувало.

Гол Мораеса вже навіть не викликав емоцій, хіба що згладив домашню поразку і не дав довести рахунок матчу знов до розгромного. «Шахтарю» варто робити висновки із цьогорічної кампанії – реагувати на події, що відбуваються, а не намагатися протягнути якомога довше за рахунок тих ресурсів, які працювали раніше. Якщо цього не станеться – падіння продовжиться.

Фото Віталія Клюєва

«Динамо» не проявило характер

Не набагато кращі справи були у київської команди, але за рахунком першого матчу, теоретично, шансів більше. Шанси шансами, але достатнього бажання команда не показала. Тренерські рішення та тактичні дії обговорювати не хочеться, хоча вони теж викликають питання. У таких матчах багато що вирішує віра у власні сили та бажаний результат. Вчора її не було.

2 удари в площину за 2 матчі – занадто мало для перемоги. Цього мало навіть для забитого голу. Не такого завершення євросезону чекали вболівальники, згадуючи його початок. Але для «Динамо» цей сезон вже є задовільним – вперше за 5 років потрапляння в Лігу чемпіонів, помста «Брюгге» та неабиякий досвід для молоді в матчах з «Ювентусом» та «Барселоною».

До киян, так само, як і до «Шахтаря» багато питань з приводу роботи менеджменту, яка проектується на всю команду і її результати загалом, але варто їм подякувати. Подякувати, але не забути нагадати про необхідний розвиток, щоб наступного року ми знов не писали «команди не показали характеру/чогось нового».

Влад Дунаєнко, член АСЖУ

Популярні новини