ГоловнаНовиниМедіа запрошується на Донбас Арену

Медіа запрошується на Донбас Арену

На футбол, як на роботу – для журналістів звичним є саме таке формулювання питання. Знайомство з Донбас Ареною повинне сприяти формуванню в них іншого стереотипу – на роботу як на свято. На стадіоні класу “Еліт” – усе за найвищим розрядом, у тому числі й умови для роботи представників “четвертої влади”. Отже, пропонуємо короткий “медіа-план” арени.

Прибуття

Безпосередньо біля самого стадіону для представників преси відведені два паркувальні майданчики. Це спеціальне місце на 30 машин у підземному паркінгу й велика площа з південного боку на 158 місць (S – 8600 м2), призначена для стоянки пересувних телевізійних студій (OB van area) та інших спецавтомобілів. Далі – на стадіон. Для журналістів передбачений спеціальний вхід, через який вони потрапляють на другий рівень стадіону, на територію, призначену тільки для них і куди глядачам вхід заборонений.

На трибуні

Журналістські місця (press seats) розташовані прямо по центру західної трибуни на першому ярусі на один сектор вище тренерських лав команд. Загальна кількість місць (максимально можлива) – 1158. З них 432 місця – для друкованих медіа зі столами з відкидними стільницями, 135 коментаторських місць й 591 – для всіх інших, у тому числі – кілька місць для журналістів-людей з обмеженими можливостями.
Кількість місць у ложі преси буде варіюватися залежно від рівня й етапів змагань (чемпіонат України, Ліга чемпіонів тощо).

Природно, передбачене користування високошвидкісним Інтернетом, якісним телефонним зв’язком, а також є все необхідне для роботи теле- й фотокореспондентів. Вхід/вихід на журналістську трибуну (Press Box) здійснюється через три спеціальні тунелі. Ведуть вони в підтрибунні “лабіринти”, де відбувається все найважливіше й найцікавіше після матчу.

Під трибуною

Загальна площа підтрибунних приміщень, призначених для представників преси, становить близько тисячі квадратних метрів, і це без урахування вузькоспеціалізованих кімнат для телеоператорів і фотокореспондентів, камер схову, перекладачів, кафе, туалетів, медпункту, а також коридорів, що з’єднують цей загальний медійний комплекс. Зупинимося на найважливішому.

Прес-центр

Його площа становить 283,2 квадратні метри. Це трохи більше, ніж розміри штрафної площі стандартного футбольного поля. Прес-центр (Press conference room) дуже нагадує середніх розмірів кінотеатр, і це враження посилюється досить крутим нахилом “залу для глядачів”, сходи якого ведуть до сцени, де й розташовуються головні герої – тренери й гравці. Для телекамер, зрозуміло, передбачений спеціальний майданчик. На самому верху в кабінах-“ложах” розміщаються перекладачі для он-лайн перекладу. Усе обладнання прес-центру, зрозуміло, найсучасніше.

Інтерв’ю

Для так званих hot- або флеш-інтерв’ю в перерві матчу або відразу після фінального свистка призначені два місця. Розташовані вони з обох боків від виходу на поле – буквально за кілька кроків від “порога” тунелю, що веде до роздягалень. Також передбачені чотири окремі студії для теле- і радіоінтерв’ю, загальна площа яких становить приблизно сто квадратних метрів. Вони примикають безпосередньо до “святая святих” – просторої мікс-зони (Mixed zone), площею 200 м2, через яку футболісти будуть проходити до виходу на підземне паркування.

Робота й відпочинок

Найзначніша частина “території мас-медіа” відведена під приміщення для роботи й відпочинку журналістів (Working room), площа якого становить 352,8 квадратні метри, що навіть більше, ніж прес-центр. Більше, у тому числі й через те, що тут можна не тільки працювати, але й, навпаки, зробити перепочинок. До послуг журналістів кафе й бар, де буде зручно поспілкуватися з колегами й відразу знову повернутися до роботи. Як сказав хтось із видатних сучасників, журналістика – це те, що набагато цікавіше сьогодні, ніж завтра. На Донбас Арені дуже цікаво вже сьогодні й буде ще цікавіше завтра.

www.donbass-arena.com

попередня стаття
наступна стаття

Популярні новини