ГоловнаНовиниПрощавайте наш Учитель, друг і колега...

Прощавайте наш Учитель, друг і колега…

У Миколаєві на 97-му році помер найстаріший спортивний журналіст України Борис Аров.

Сьогодні перестало битися серце найстарішого миколаївського журналіста Бориса Арова. Людини дивовижної долі, справжнього професіонала, шляхетного і мудрого Учителя, який дав путівку у спортивну журналістику (і не тільки спортивну) не одному поколінню молодих репортерів області та України.

До останніх днів він збирав матеріали для своєї чергової статті, виношував плани про нову книгу. Дивлячись на нього, було неможливо повірити, що Борису Лазаревичу йшов 97-й рік! Живий розум, фірмовий гумор, фантастична працездатність…

А його ж зарахували в штат «Південної правди» в… 1937! Борису тільки-тільки виповнилося вісімнадцять. Після чотирьох років роботи в редакції, була війна. Аров воював на Сталінградському, 3-му і 4-му Українському, Карельському, 1-му Далекосхідному фронтах.

Після перемоги повернувся до рідного Миколаєва, в «Південну правду». Борис Лазаревич віддав журналістиці без малого вісімдесят років! Перу майстра належать тисячі нарисів, репортажів, інтерв’ю. Багато з них – про улюблений спорт. Борис Аров був акредитований на Олімпійських іграх у Москві, працював на чемпіонатах світу з хокею у Фінляндії і Чехословаччині. З особливою теплотою згадував відрядження до Москви – на чвертьфінал Кубка СРСР з футболу між знаменитим «Торпедо» і миколаївським «Суднобудівником». Тоді корабели сенсаційно перемогли Едуарда Стрельцова і компанію з рахунком – 2:1.

А ще Борис Аров писав гарні вірші, був співавтором п’єси «Партизанська іскра». Цей спектакль з успіхом йшов у Миколаївському українському академічному театрі драми та музичної комедії.

Борис Лазаревич – лауреат численних нагород Асоціації спортивних журналістів України, у тому числі в найпрестижнішій номінації «Вища нагорода АСЖУ. Приз імені Ігоря Засєди «За честь і гідність в журналістиці».

Газета «Миколаївські новини», Асоціація спортивних журналістів України, Миколаївська обласна асоціація спортивних журналістів України, регіональне відділення Національного олімпійського комітету України в Миколаївській області та відділ з питань фізичної культури і спорту Миколаївської облдержадміністрації висловлюють рідним і близьким Бориса Лазаревича щирі співчуття у зв’язку з кончиною Вчителя, друга, колеги.

Ми завжди з вдячністю пам’ятатимемо вас, дорогий Борисе Лазаревич!

Колектив газети «Миколаївські новини»,
Правління АСЖУ та Миколаївська АСЖУ

 

попередня стаття
наступна стаття

Популярні новини