ГоловнаНовиниУкраїнці підкорили Берлін

Українці підкорили Берлін

Столичний клуб «Сен-Бін» виходить на провідні ролі в українському карате. Принаймні, такий висновок можна зробити після ознайомлення з останніми результатами спортсменів цього київського клубу на міжнародній арені, а також після спілкування з керівниками колективу та самими атлетами.
 
У жовтні делегація клубу «Сен-Бін» здійснила тріумфальну поїздку до Німеччини, а саме – до міста Берлін. Чому ця поїздка – тріумфальна? Судіть самі. Протягом двох днів у Берліні проходив престижний міжнародний турнір з карате «Banzai cup». Цього року за право бути кращими в ньому змагалося близько 2 000 спортсменів з 204 клубів, 33 країн.  У складі більшості делегацій  були присутні члени національних збірних, що забезпечувало дуже високий рівень конкуренції на турнірі. І київський клуб «Сен-Бін» представляв на цих змаганнях місто Київ і нашу країну з делегацією у 48 спортсменів.
 
Два дні запеклих двобоїв на дев’яти майданчиках довели, що українські каратисти – одні з найкращих у світі. За результатами змагань клуб посів друге загальнокомандне місце з 204 команд! Це чудовий результат сезону-2015! І  неймовірне досягнення усіх спортсменів і тренерів «Сен-Біну».
 
Для того, щоб зрозуміти високий рівень конкуренції та ціну підсумкового результату, який вибороли українці, достатньо сказати, що перше місце у командному заліку посіла збірна Німеччини, київський клуб «Сен-Бін» – другий, а позаду залишилися 202  (!) команди, серед них і господарі з берлінського клубу «Banzai», які фінішували однією сходинкою нижче за наших спортсменів.

Усього на рахунку наших співвітчизників – шість золотих, дві срібні та сім бронзових нагород. Цікаво, що одна з медалей найціннішої проби здобута у командному виді куміте серед хлопців у віковій категорії до 18-ти років.

Загалом найвищий результат на татамі показали: Георгій Кравченко (1 місце, 7 років, ката), Марлен Ковалевський (1 місце, 8-9 років, ката), Євген Середа (1 місце, 10-11 років, куміте – 32 кг), Едуард Резчік (1 місце, 12-13 років, куміте +52 кг), Валентин Найда (1 місце, 14-15 років, куміте -63), Андрій Торошанко (1 місце, 16-17 років, командне куміте), Костянтин Яненко (1 місце, 16-17 років, командне куміте), Вікторія Омеляненко (1 місце, 16-17 років).

За крок до перемоги зупинилися Олександр Козачок (2 місце, 10-11 років, куміте -42 кг) та Костянтин Цимбал (2 місце, 18+, куміте -84 кг).

Бронзу турніру вибороли Георгій Кравченко (3 місце, 7 років, куміте), Влада Загородня (3 місце, 8-9 років, куміте), Олег Бідняк (3 місце, 8-9 років, ката), Вадим Левицький (3 місце, 8-9 років, куміте), Анастасія Оваденко (3 місце, 12-13 років, куміте -35 кг ), Марія Мирошниченко (3 місце, 12-13 років, куміте -40 кг), Анна Проценко (3 місце, 16-17 років, куміте -53 кг).

Змагання проводилися за олімпійською системою, і кожен з вищеназваних спортсменів задля свого успіху провів від 4-х до 6-ти двобоїв!

Юних чемпіонів та призерів міжнародного турніру журналісти та спортивна громадськість мала змогу привітати на спеціальному заході, який відбувся в інформаційно-спортивному центрі «Парі-Матч». 

На цій події був присутній президент Української федерації карате Сергій ЛЕВЧУК, який, зокрема, відзначив: «Клуб «Сен-Бін» швидко та динамічно розвивається. Він знаходить можливості відправляти свою повноцінну збірну і вигравати у престижних міжнародних турнірах. Це клуб, який започаткував та успішно проводить турніри з карате в Україні на найвищому рівні. Він активно прогресує і дає результати не тільки на дитячих першостях, але і на дорослих».

Новоспечені юні чемпіони та призери змагань у Берліні також були присутні на зустрічі з журналістами, більшість – у супроводі батьків. До речі, заслуга останніх в тому, що ці спортивні успіхи мають місце, також величезна, адже хто, як не батьки, надихають своїм ентузіазмом малечу на підкорення вершин. 

За відсутності президента клубу «Сен-Бін» Миколи Сіраковського, який в цей час перебував у відрядженні, слово взяв його брат Дмитро СІРАКОВСЬКИЙ – до речі, один із засновників «Сен-Біну»: «Приємно, що на всіх змаганнях, в яких ми беремо участь, наші діти та юнаки стабільно є серед лідерів. Спорт – це великою мірою не лише майстерність, але і удача. Втім, фортуна посміхається лише сильним. Мене тішить також і те, що наш клуб є однією великою родиною. Наші спортсмени не лише разом тренуються, але й разом відпочивають, мають спільні інтереси. Ми відчуваємо зв’язок поколінь: ті, хто ще недавно виступав, зараз вже успішно тренують. Нехай цей невпинний рух спортивного і громадського життя в нашому клубі ніколи не припиняється».

Радник міністра молоді і спорту України Володимир БУЛЬБА, що також був присутнім на заході, у свою чергу торкнувся теми реформування українського спорту та пошуку нових можливостей для подальших перемог вітчизняних атлетів. Крім того, він поділився міркуваннями з приводу майбутнього карате як члена великої олімпійської сім’ї: «Хочу привітати всіх з тим, що карате має великі шанси на те, щоб бути включеним у програму Олімпійських ігор 2020 року, які пройдуть в Токіо. Остаточне рішення про це, сподіваюся, буде прийнято в серпні 2016 року, коли у Ріо-де-Жанейро відбудеться чергова сесія МОК. Це говорить про популярність нашого виду спорту не тільки в Україні, але і у всьому світі, і на олімпійській арені».

Юрій Трохимчук,
спеціально для сайту АСЖУ

 

Популярні новини