ГоловнаНовиниУ гарному домі всім добре!

У гарному домі всім добре!

У п’ятницю, 1-го березня, у великій конференц-залі Міністерства у справах молоді та спорту пройшла традиційна зустріч найкращих спортивних журналістів України «Підсумки спортивного року». Для АСЖУ вона стала тринадцятою поспіль. І на думку всіх, хто взяв у ній участь – а це понад 150 чоловік, вона вдалася в усіх відношеннях. І запам’ятається колегам: своєю сердечністю, душевністю і чудовою можливістю поспілкуватися один з одним. Багато в чому цьому сприяв цілий ряд обставин.

Почну з головної. У четвер увечері, 28 лютого, на сайті Адміністрації Президента з’явився Указ Голови держави про відтворення Міністерства у справах молоді та спорту України. Керувати ним буде Равіль Сафович Сафіуллін. Саме він очолював скасоване близько двох років тому Міністерство, яке стало потім Держслужбою. Вкрай правильне рішення прийняв Президент країни, виправивши раніше допущену його командою помилку: як показав час, входження Державної служби у справах молоді та спорту до складу Міністерства науки та освіти абсолютно ніякої користі нашій галузі не принесло. Більше того, керувати нею стало набагато складніше.

Віддамо належне Президенту країни – він виявився сильним і розумним керівником: зрозумівши неефективність створеного управлінського гібрида, Віктор Федорович, який добре знає світ спорту, повернув галузі свободу і право на прийняття професіоналами без посередника єдино вірних, оперативних рішень. Переконаний, від виходу цього Указу виграють абсолютно всі. З його появою фізкультурне та спортивне життя в країні стане повнішим, цікавішим, різноманітнішим, а управління їм на державному рівні більш ефективним, продуманим.

Сьогодні у людей спорту – прекрасний настрій. Радіємо і ми, спортивні журналісти. Прийшов, як говориться в Біблії, час не розкидати, а збирати каміння. Рідному міністерству, яке завжди виявляє АСЖУ підтримку, побажаємо успішної роботи. Тут, як і колись, ми завжди будемо поруч. У нас спільна мета і завдання. І вирішити їх разом набагато легше, ніж порізно.

Другим позитивним моментом, що сприяв успішному проведенню «Підсумків спортивного року» є сам факт її організації в будівлі Міністерства. За 13 років подібні заходи проходили у нас найчастіше в прес-центрі НСК «Олімпійський» (до його реконструкції) і двічі в київському Палаці спорту. АСЖУ всюди були раді, за що гостинних господарів ми щиро дякували. Однак найкращий, місткий і зручний зал знаходиться якраз у Міністерстві спорту. Наше журналістське свято проходило тут вдруге. Співробітники головного офісу галузі надали нам максимальну підтримку з його організації та проведення, взявши на себе вирішення низки питань. Усім їм наша сердечна вдячність за гарну роботу.

І звичайно ж успіху цієї зустрічі, у першу чергу, сприяло участь у ній керівників Міністерства спорту, ряду федерацій з видів спорту, народних депутатів, відомих спортсменів та тренерів, ветеранів спортивного та олімпійського руху в Україні. Погодьтеся друзі, що поспілкуватися безпосередньо, а потім і отримати нагороду за перемогу в тій чи іншій номінації з рук міністра спорту Равіля Сафіулліна, його заступника Вадима Сисюка, керівника Служби президента НОК України, бронзового призера московської Олімпіади з метання молота Юрія Тамма, народного депутата України , президента Асоціації спортивної боротьби України, чемпіона Олімпійських ігор 2004 року в Афінах з вільної боротьби Ельбруса Тедеєва представникам ЗМІ вдається нечасто. А якщо врахувати, що серед лауреатів 2012 року було багато колег з регіонів, значимість і важливість подібного заходу зростає в рази.

Нам усім у цей березневий день у гарному домі було добре, тепло і затишно! А завершилася 13-а зустріч «Підсумки спортивного року», як завжди, другим таймом, який цього разу пройшов у міністерському кафе. Він був таким же теплим і дружнім, як і перша половина журналістського саміту …

Новий спортивний сезон 2013 року в самому розпалі. Українські спортсмени переможно виступили на нещодавньому чемпіонаті світу з біатлону в Чехії, є вже успіхи на міжнародній арені: у легкоатлетів на зимовому чемпіонаті Європи, у хокеїстів «Донбасу», баскетболістів «Будівельника», боксерів, гімнастів, каратистів, представників інших видів спорту. Попереду у спортивних журналістів країни ще чимало змагань, а значить і роботи. Членам АСЖУ в кінці 2013 року буде з кого вибирати переможців творчого конкурсу. Успіхів Вам, друзі-колеги!

На завершення цього репортажу хочеться ще раз привітати переможців «Підсумків – 2012», а також щиро подякувати всім партнерам-спонсорам, і близьким мені людям, які дали можливість провести наше журналістське свято на хорошому рівні. Спасибі, друзі!

Ось якими побачили «Підсумки спортивного 2012 року» наші спеціальні фотокореспонденти Андрій Клименко, Олег Шамін, Вікторія Мчедлешвілі-Шаміна, Костянтин Сергієнко та Віктор Давиденко.


Михайло Волобуєв
,
президент АСЖУ, член НОК України

Популярні новини