ГоловнаНовиниОльга Харлан та Влада Харькова підтверджують свій чемпіонський клас

Ольга Харлан та Влада Харькова підтверджують свій чемпіонський клас

Цього вікенду спорткомплекс ЦСК ЗСУ (Київ) приймав загальнонаціональні змагання з фехтування:  14-15 квітня шаблісти й шаблістки визначали найсильніших в особистій та командній першості чемпіонату України, 15-16 квітня свої два комплекти нагород розіграли шпажистки в рамках Кубка України.

Усі медальні бої були проведені на подіумній доріжці і вперше транслювалися наживо на Youtube-каналах Федерації фехтування України та XSPORT. Церемонія нагородження переможців та призерів змагань відбулася за участі Міністра молоді та спорту, президента НОК України, олімпійського чемпіона Вадима Гутцайта та президента Федерації фехтування України Михайла Ілляшева.

Чемпіонат України з фехтування на шаблях (жінки, чоловіки)

Чемпіонат України з фехтування на шаблях зібрав понад 70 учасників з Києва, Миколаєва, Одеси, Черкас, Нетішина, Ужгорода та Вишневого.  Золотий дубль за підсумками двох днів змагань оформила Ольга Харлан. Спочатку наша провідна шаблістка захистила чемпіонський титул в особистій першості, перемігши у фіналі Юлію Бакастову (15:6). А потім вже разом з останньою, а також Оленою Вороніною та Софією Головкіною святкувала перемогу у складі команди Києва.

«Я рада, що в Україні проводяться змагання, – підкреслила у коментарі пресслужбі ФФУ Ольга Харлан. – Та ще й на такому високому рівні – з відеоповторами, а також маркуванням екіпіровки. Те, що у нас війна, не означає, що ми не повинні жити. Навпаки, як би складно не було, ми не маємо права зупинятися, ані у спорті, ані в інших сферах життя!»

Фото прес-служби Федерації фехтування України

Золото в особистій першості серед чоловіків виборов досвідчений одесит Андрій Ягодка, здолавши у фіналі чемпіона України-2022 та товариша по срібній команді останнього чемпіонату Європи Юрія Цапа (15:11). Миколаївський шабліст взяв реванш наступного дня, ставши чемпіоном у командній першості разом з Богданом Боговіним, Даніїлом Скороходом та В’ячеславом Дзюбою.

Шабля, жінки (особисті)Шабля, чоловіки (особисті)
1. Ольга Харлан (Київ)
2. Юлія Бакастова (Київ)
3. Олександра Бондар (Миколаїв)
3. Вікторія Коротченко (Миколаїв)
1. Андрій Ягодка (Одеса)
2. Юрій Цап (Миколаїв)
3. Богдан Боговін (Миколаїв)
3. Василь Гумен (Ужгород)
Шабля, жінки (командні)Шабля, чоловіки (командні)
1. Київ
2. Одеса-1
3. Черкаси-1
1. Миколаїв-1
2. Черкаси-1
3. Київ-1

Кубок України з фехтування на шпагах (жінки)

Кубок України з фехтування на шпагах серед жінок, який зібрав на доріжках столичного спорткомплексу ЦСК ЗСУ понад 60 учасниць з Києва, Львова, Харкова, Дніпра, Ужгорода, Хмельницького, Тернополя, Олександрії та Черкас, завершився подвійною перемогою Влади Харькової.

Фото прес-служби Федерації фехтування України

Чинна чемпіонка Європи підтвердила золотий клас в особистій першості, де у фіналі здолала іншу столичну шпажистку Анну Деркач (15:12), а наступного дня зійшла на першу сходинку п’єдесталу разом з подругами по команді Державної школи вищої спортивної майстерності міста Києва Оленою Кривицькою, Дар’єю Варфоломеєвою та Марією Волошиною.

Шпага, жінки (особисті)Шпага, жінки (командні)
1. Влада Харькова (Київ)
2. Анна Деркач (Київ)
3. Інна Бровко (Київ)
3. Дар’я Варфоломеєва (Київ)
1. Київ ДШВСМ
2. Львів-1
3. Київ-2

Прес-служба Федерації фехтування України

Популярні новини