ГоловнаНовиниОй, як нам буде не вистачати Вас, Іване Романовичу...

Ой, як нам буде не вистачати Вас, Іване Романовичу…

 
Боляче, дуже боляче: 2 лютого на 79-му році від нас пішла чудова людина, успішний тренер і суддя з важкої атлетики. А ще прекрасний журналіст, наш добрий друг і наставник, один із керівників Асоціації спортивних журналістів України, голова Ревізійної комісії АСЖУ, багаторічний президент Вінницької Асоціації спортивних журналістів України – Іван Романович Лозовський.
 
Для спортивної преси країни і всіх справжніх цінителів фізичної культури і спорту – це втрата непоправна і вкрай гірка. І в людському, і в професійному плані! Мати в бойовому строю настільки розумного, вмілого, працьовитого, при цьому ще й надзвичайно скромного, толерантного колегу – рідкісна привілея для будь-якого колективу. Ми будемо завжди вдячні долі за цей щедрий дар, за унікальну можливість стільки років створювати літопис вінницького і українського спорту разом з Іваном Лозовським. Протягом майже двох десятків років він був в АСЖУ одним із найяскравіших, цікавих і шанованих журналістів.
 
Ми всі пишалися тим, що Іван Романович був членом нашої Асоціації. А його ставлення і вірність спортивній журналістиці, любов до України, відданість родині та близьким людям завжди служили нам прикладом у цю непросту для Батьківщини годину.
 
Йти по життю з цим Великим трударем пліч-о-пліч для всіх нас було великим щастям і радістю. А скільки доброго і корисного зробив Іван Романович Лозовський для спортивної журналістики України та нашої організації з 1999 року! Його творчий шлях, який обчислюється більш ніж півстоліттям, відзначений величезною кількістю журналістських нагород. Наш вінницький колега – багаторазовий переможець і призер різних професійних конкурсів, що проводяться Національним олімпійським комітетом України та Асоціацією спортивних журналістів України. Він – володар найвищої нагороди АСЖУ “Призу імені Ігоря Засєди “За честь і достоїнство в спортивній журналістиці”.
 
Просто вражає, але з роками його творчий потенціал ставав тільки  різноманітнішим і глибшим, а книги і публікації, які регулярно виходили з під його пера, незмінно користувалися у знавців спорту підвищеним попитом. Найкращим внеском у славний спортивний літопис молодої незалежної Держави, на наш погляд, стала унікальна книга Івана Лозовського і Олександра Довгича – “Важка атлетика на теренах України”, що побачила світ в кінці минулої осені. Вона стала переможницею 18-го конкурсу АСЖУ “Підсумки спортивного 2017 року» в номінації – “Краща спортивна книга року”. На жаль, її обох авторів уже немає сьогодні з нами. Як же це не справедливо і жорстоко по відношенню і до них самих, і до всіх нас.
 
Асоціація спортивних журналістів України глибоко сумує за Другом і Колегою Іваном Романовичем Лозовським. Наша щира печаль і підтримка його сім’ї, рідним і близьким, всім спортивним журналістам Вінницької організації, однієї з кращих в АСЖУ.
Ще раз величезне спасибі, шановний Іване Романовичу, за все, що Ви зробили для спортивного та олімпійського руху в країні, для спортивної журналістики України.
 
Усім нам Вас буде дуже, дуже не вистачати, шановний Іване Романовичу!..
 
                                                                                Правління АСЖУ
 

Популярні новини