ГоловнаНовиниЧергове розчарування від «Динамо»

Чергове розчарування від «Динамо»

Київське “Динамо”  продовжує розчаровувати своїх уболівальників. Цього разу кияни зганьбилися в матчі з кипрським АЕКом, поступившись – 0:1.

Після того, як “Дніпро-1” доволі легко розібрався з кіпрським “Аполоном”, була надія, що київське “Динамо”, попри всі проблеми зі складом, все ж, упіймає свою гру в матчі з іще одним представником Кіпру – АЕКом. Та ми пам’ятали, що саме ця команда знищила дніпрян на шляху до групового етапу Ліги Європи.

Зазначимо, що кияни за своєю фізичною готовністю, швидкістю та мобільністю виглядали краще, ніж у попередніх матчах. Але цього було замало для перемоги навіть над представником Кіпру. Вже на початку матчу кияни пропустили після класного удару зі штрафного Дьюрчо. Щоправда, після цього номінальні господарі атакували великими силами, намагалися переводити м’яч із флангу на фланг, прострілювали, подавали в штрафний майданчик суперників, але дуже мало били по воротах і не проявляли необхідного креативу. Єдина ж класна атака  в першому таймі із завершальним ударом таки увінчалася голом Буяльського, після зрячої  передачі Дубінчака. Але «завадив» VAR, який зафіксував мінімальний офсайд у лівого захисника киян.

А далі – і до, і після перерви, підопічні Луческу наполегливо йшли вперед, а кіпріоти великими силами відбивалися. Але більше не було саме такої вивіреної передачі та влучного удару. Час спливав. Луческу замінив Гармаша та Андрієвського на Беседіна та Караваєва, але суттєво на атакувальну гру це не вплинуло. АЕК продовжував ‘окопний” захист, відбиваючись на межі сил й затягуючи час. Та реальних гольових моментів динамівці не створювали.

Не могли кияни зіграти так, щоби їм самим не було соромно перед тими, хто за них вболіває. А кіпріоти зрозуміли, що суперник не такий страшний і, навіть стали пресингувати на нашій половині поля наприкінці матчу.

Що ж, якщо кипрська команда спокійно переграє другу та третю команду УПЛ, то такий нині наш рівень. Після нічиєї «Рена» з «Фенербахче», шанси киян на друге місце стали мінімальними. І тут потрібно робити, якісь висновки. Черговий антирекорд від “Динамо” Луческу. Адже ніколи ще кияни не стартували в Лізі Європи із двох поразок поспіль. Можливо, Луческу вже зробив для цих виконавців все, що міг, а вони на більше вже не здатні. Після перерви на матчі збірної ми про це дізнаємося. А сьогодні не знаю, як футболістам, а мені за Україну було прикро.

Юрій Ілючек, член АСЖУ та AIPS

Популярні новини