ГоловнаНовиниМарина Бех-Романчук - чемпіонка Європи у потрійному стрибку!

Марина Бех-Романчук – чемпіонка Європи у потрійному стрибку!

Українська легкоатлетка Марина Бех-Романчук здобула перший в кар’єрі титул чемпіонки Європи! Цього високого звання Марина досягла, встановивши персональний рекорд та найкращий результат сезону в Європі!

У п’ятій спробі фіналу жіночого потрійного стрибка українка показала результат 15.02 метра, чим встановила свій найкращий результат у кар’єрі. Більше того, 27-річна представниця Хмельницької області стала першою за 26 років і загалом другою українською атлеткою, якій підкорився результат стрибка за 15 метрів. До неї це робила лише легендарна олімпійська чемпіонка та чемпіонка світу Інеса Кравець.

Українська легкоатлетка закінчувала для себе виступи на мультиспортивному Євро. Це був четвертий поспіль день зі стартом від Бех-Романчук: перші два дні вона змагалася у кваліфікаціях. А у третій день зупинилася за крок від першої медалі на турнірі, посівши четверте місце у стрибках у довжину.

Здобути медаль на Євро Бех-Романчук мала можливість ще у потрійному стрибку. У цьому легкоатлетичному виді вона дебютувала на міжнародних турнірах лише цього року, але вже зуміоа здобути нагороди, двічі виборюючи “срібло” – на чемпіонаті світу у приміщенні та на етапі Діамантової ліги у Досі.

До фіналу Євро Бех-Романчук підійшла у статусі однієї з претенденток на перемогу. У кваліфікації вона показала результат 14.36 метрів – випередили її лише німкеня Ніль Екхардт-Ноак та представниця Португалії Патрісія Мамона.

Проте у фіналі Бех-Романчук без шансів для суперниць стала чемпіонкою Європи! Вже у першому стрибку вона показала результат 14.81 метрів, що стало новим рекордом сезону в Європі. А перевага після першого раунду стрибків над найближчою переслідувачкою Патрісією Мамоною складала 55 (!) сантиметрів.

Українська легкоатлетка лідирувала упродовж усього фіналу. А у п’ятому стрибку вдруге побила рекорд сезону, стрибнувши за 15 метрів – 15.02 м!

Чемпіонат Європи 2022 з легкої атлетики

19 серпня, Мюнхен (Німеччина)

Жінки. Потрійний стрибок

  • 1. Марина Бех-Романчук (Україна) – 15.02 м
  • 2. Крістійна Мякеля (Фінляндія) – 14.64 м
  • 3. Ханна Міненко (Ізраїль) – 14.45 м

Раніше сьогодні ще дві українки здобули медалі легкоатлетичного Євро. У бігу на 400 метрів з бар’єрами наші Вікторія Ткачук та Анна Рижикова взяли срібло та бронзу відповідно. Для 27-річної Ткачук це “срібло” Євро стало найвищим досягненням у її кар’єрі. Поступились на фініші наші бігунки лише лідерці європейського рейтингу та срібній призерці чемпіонату світу у цій дисципліні – нідерландці Фемке Бол.

Популярні новини