ГоловнаНовиниСилові атлети тягнуть за ЗСУ!

Силові атлети тягнуть за ЗСУ!

78 атлетів (стронгменів, пауерліфтерів, важкоатлетів, кросфітерів) зібралися у Львові, щоби позмагатися у становій тязі та зібрати кошти на новий військовий джип для ЗСУ.

«ЗСУ тягнуть за нас, а ти потягни для них, – закликав колег організатор акції стронгмен – волонтер Юрій Огоновський.

Українські богатирі дружно підтримали заклик. Головним рефері турніру виступив славетний український силач, дворазовий володар титулу «Найсильніша людина планети» Василь Вірастюк. Серед учасників – нинішній лідер українського стронгмену, «Найсильніша людина планети -2020» Олексій Новиков, «Найсильніша людина України – 2020» Павло Кордіяка.

Фото Миколи Синельникова

Власне, новенького джипа бійцям 5-го окремого штурмового полку стронгмени передали ще до початку змагань (кошти атлети задонатили за участь у турнірі, також долучилися й небайдужі громадяни). Щодо самих змагань, то вони відбулися серед жінок (у категоріях до 55 і 70 кг) та серед чоловіків (до 90, 110 і понад 110 кг).

Фото Миколи Синельникова

Серед стронгвумен найбільшу вагу – 130 кг – підняла Ілона Ференц зі Львова.

Ілона Ференц (у центрі) – переможниця змагання серед жінок. Фото Миколи Синельникова

У чоловіків справжня «заруба» вийшла у боротьбі супертяжів. Фаворит змагань Олексій Новиков у першій спробі взяв 380 кг, тоді як його конкуренти – Олег Пилип‘як та Павло Кордіяка підняли 370 і 345 кг відповідно.

Олексій Новиков тягне 380 кг. Фото Миколи Синельникова

Однак надалі далося взнаки те, що киянин Новиков напередодні мав тривалий переїзд, відтак у двох наступних спробах Олексі не підкорилися 410 і 415 кг, чим скористався Пилип’як, котрий у другому підході взяв 390 кг й виграв турнір. Що ж, ця відносна невдача буде додатковим стимулом для Новикова, який наступного тижня виступить на чемпіонаті світу зі станової тяги, що відбудеться у Великій Британії. Замкнув трійку призерів Павло Кордіяка, який у заключній спробі встановив особистий рекорд у тязі – 375 кг.

Фото Миколи Синельникова

Та найголовніше – це те, що стронгмени не просто зібралися на перший з часу повномасштабного вторгнення орків турнір, а вкотре допомогти Збройним Силам України! Разом Переможемо!!!

Олександр Гливинський, член АСЖУ та AIPS

Популярні новини