ГоловнаНовиниСрібна Ярослава: Магучіх вдруге у кар'єрі стає віце-чемпіонкою світової першості

Срібна Ярослава: Магучіх вдруге у кар’єрі стає віце-чемпіонкою світової першості

Ярослава Магучіх – дворазова срібна призерка чемпіонатів світу з легкої атлетики!

У фіналі стрибків у висоту, 20-річна дніпрянка показала результат 2.02м, але поступилась австралійці Елеанор Паттерсон за кількістю витрачених спроб. Ця медаль стала для Магучіх другою на рівні чемпіонатів світу на відкритому повітрі, вона також була срібною призеркою минулої світової першості 2019 року, у катарській Досі.

Ще одна українка Ірина Геращенко змогла вперше у своїй кар’єрі підкорити висоту у 2 метри, проте цього не вистачило для нагороди. Геращенко поступилась за кількістю спроб італійці, Елені Валортігарі, і в підсумку стала четвертою.

Ірина Геращенко. Фото Getty Images for World Athletics

Жіночі стрибки у висоту ще до старту чемпіонату світу були найбільшою медальною надією для України: одразу три наші атлетки входять до топ-10 світового рейтингу. На самих змаганнях двом з трьох українок вдалося подолати кваліфікацію: Ярослава Магучіх та Ірина Геращенко зробили це без жодної помилки, тоді як Юлія Левченко не пройшла до фіналу.

Магучіх та Геращенко – третє та четверте місце Олімпіади-2020 – були серед фавориток і безпосередньо у фіналі. Їхніми головними суперницями вважалися дві австралійки: Нікола Оліслагерс та Елеонор Паттерсон.

Рівень фіналу цього чемпіонату світу був одним з найвищих узагалі в історії світових першостей. Одразу вісім атлеток взяли висоту 1.96 м – востаннє щось подібне було 2009 року, коли сім атлеток зуміли підкрити цю висоту.

Серед тих, хто подолав 1.96 м були й дві українки: Магучіх без жодної помилки стартувала (1.89 м, 1.93 м, 1.96 м), Геращенко використала одну другу спробу. Далі – обидві українки взяли 1.98 м з першої спроби!

Уже після планки 1.98 м у секторі залишилися лише п’ять атлеток. Перше місце ділили Ярослава Магучіх та Єлена Валлортігара з Італії, третьою за спробами йшли Ірина Геращенко, четверта – Елеонор Паттерсон.

Висоту 2.00 м взяли усі четверо! Паттерсон зробила це з першої спроби, тоді як Магучіх – з другої, відтак італійка обійшла українку. Геращенко та Паттерсон теж виконали вдалі стрибки з другої спроби, між ними статускво не змінилося: попереду була українка.

Розв’язка настала на висоті 2.02 м – з першої спроби її змогла взяти Паттерсон. Магучіх знову підкорила планку з другого стрибка, а Валлортігара та Геращенко не взяли висоту. Це означало, що італійка фінішувала третьою, а українка Ірина Геращенко з особистим рекордом (уперше стрибнула на 2.00 м) – четверта.

“Золото” розігрувалося на 2.04 м – ані Паттерсон, ані Магучіх не зуміли взяти цю висоту. А отже, за спробами австралійка обійшла українку (завдяки 2.02 м з першого стрибка) і стала чемпіонкою світу.

Ярослава Магучіх – вдруге поспіль здобула “срібло” чемпіонату світу, а Ірина Геращенко на другому глобальному турнірі поспіль (Олімпіада-2020) фінішувала четвертою.

Коментар Ярослави Магучіх ексклюзивно для АСЖУ

  • Коментар Ірини Геращенко – ексклюзивно для АСЖУ

Чемпіонат світу – 2022, стрибки у висоту: жінки, фінал

  1. Елеонор Паттерсон (Австралія) – 2.02 м
  2. Ярослава Магучіх (Україна) – 2.02 м
  3. Єлена Валортігара (Італія) – 2.00 м
  4. Ірина Геращенко (Україна) – 2.00 м

За матеріалами “Суспільне спорт”

Популярні новини