ГоловнаНовиниКоли всім добре!

Коли всім добре!

 
У піднесеному настрої, з новими творчими планами, з нагородами та подарунками залишали у вівторок, 6 червня, Корейський освітній центр на Хрещатику спортивні журналісти провідних ЗМІ країни. Сюди вони були запрошені Посольством Кореї в Україні і Національним олімпійським комітетом України з нагоди свого професійного свята – Дня журналіста.
 
Цю добру традицію, відзначати його подібним чином, розпочав ще в 2005 році президент НОК, герой України, олімпійський чемпіон Сергій Бубка. Гарну ініціативу підтримали в Міністерстві молоді та спорту України, а також у багатьох федераціях з різних видів спорту. Як приклад, можна навести тут спільне проведення Дня журналіста на території національного Олімпійського навчально-спортивного центру в Конча-Заспі, на прекрасних тренувальних базах і комплексах – з гольфу і регбі, кульової стрільби «Снайпер» і стрибків у воду «Ліко», кінно-спортивному комплексі «Донбас Еквіцентр», центрі пляжного футболу », в Музеї спортивної слави, в бразильському стейк-хаусі «Grill do Brasil» і т.д.
 
До найближчої Олімпіади залишається близько восьми місяців. І пройдуть ХХIII зимові Олімпійські ігри в лютому 2018 року в надзвичайно прекрасній країні Ранкової свіжості – Республіці Корея в Пхьончхані. До речі, для неї це другі в історії змагання такого великого масштабу – літні Ігри відбулися в Сеулі в 1988 році. Добру пам’ять про них з теплотою і радістю зберігають досі всі – організатори, атлети, тренери, і, звичайно, вдячні глядачі.
 
Нової зустрічі з великим спортом Корея не просто чекає з нетерпінням і надією. Вона ретельно, фанатично і вимогливо готується до неї. У цьому ми переконалися на початку травня, представляючи Україну на 80-му Конгресі Міжнародної Асоціації спортивної преси (AIPS), який проходив в Сеулі і в Пхьончхані. Вже сьогодні переважна більшість олімпійських спортивних об’єктів повністю готове до проведення змагань, а всі учасники і гості Ігор хоч зараз можуть розміститися в затишних номерах Олімпійського селища і в численних туристичних комплексах Пхьончхані і навколишніх містечках. Близьке до завершення створення всієї необхідної для успішного проведення зимових Ігор інфраструктури. Нагадаємо, що за право прийняти їх у себе горда маленька країна наполегливо боролася з серйозними конкурентами багато років. І у нас немає сумніву в тому, що таку бажану і вистраждану Олімпіаду вона проведе на найвищому рівні! ..
 
Майбутня зимова Олімпіада і все що з нею пов’язано, а також громадське, культурне та спортивне життя Кореї і стали основною темою в спілкуванні гостинних господарів із представниками провідних українських ЗМІ. Нас порадували чудово виданими книжками про дивно прекрасну країну, барвистими програмками і довідковою літературою про Ігри, показали документальні фільми про Республіку Корея. А потім всі бажаючі за підтримки дуже симпатичних дівчат у національному одязі змогли взяти участь у незвичайному уроці: розписування елегантних віял різного кольору своїми побажаннями … на корейській мові. Зробити це відразу виявилося непросто, але всім було тут дуже мило, весело і приємно.
 
Сердечно привітали журналістів із професійним святом і побажали їм нових творчих звершень – член Виконкому МОК, президент НОК України Сергій Бубка, міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, Надзвичайний і Повноважний посол Республіки Корея в Україні Лі Янг-Гу, голова комісії НОК зі ЗМІ Олег Волков, біатлоністки Валентина Цербе – бронзова призерка зимових Олімпійських ігор у Ліллехаммері (1994) і Олена Петрова – володарка срібної медалі зимових ігор в Нагано (1998), яка очолює сьогодні відділення НОК України в Сумській області. Журналістам, які найбільш продуктивно попрацювали на ниві олімпійського спорту, Сергій Бубка вручив почесні нагороди від Національного олімпійського комітету України. Дуже приємно, що серед лауреатів опинилися і два шанованих члена АСЖУ – Сергій Гайдук, президент Чернігівської обласної організації АСЖУ і Юрій Ілючек, головний редактор спортивної газети «Спортревю New» з Кропивницького, президент Кіровоградської обласної організації АСЖУ. Вітаємо, колеги! Не залишилися без подарунків від корейського Посольства і НОК України і всі інші учасники святкової зустрічі. На завершення її було зроблено безліч спільних фото, теле- і радіосюжетів, які ще довго радуватимуть корейську й українську сторони.
 
Такий теплий, дружній, прекрасно організований і проведений захід лише зміцнює довіру між нашими народами. Спільно проведений День журналіста збережеться в нашій пам’яті сонячним літнім промінцем. І величезним бажанням робити все можливе для розширення і поліпшення відносин (не тільки в спорті) між нашими країнами і далі.
 
Анастасія Волобуєва, Михайло Вєтров

Популярні новини